Bitcoin

Bitwala lanceert Bitcoin banking in Europa

Op 29 augustus kondigde de Duitse, op blockchain-gebaseerde, bank Bitwala de lancering aan van zijn smartphone-app voor Bitcoin banking op iOS en Android. Klanten in meer dan 30 Europese landen kunnen nu een Duitse bankrekening openen met geïntegreerde Bitcoin-portemonnee en handel. Dit volgens een artikel dat op 30 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

Blockchain bank

Het onboarding-proces voor nieuwe klanten is rechtstreeks in de app geïntegreerd. Het maakt gebruik van een video-identificatiefunctie, waarmee Europese burgers binnen enkele minuten hun account kunnen laten verifiëren en openen.

Bitwala CTO, Benjamin James, zei het volgende:

“Zodra u een account hebt, kunt u uw dagelijkse bankactiviteiten naadloos integreren in uw dagelijkse leven, hetzij in Bitcoin of Euro.”

De rekening wordt geleverd met een gratis debet Mastercard en stortingen in euro’s tot €100.000,- vallen onder het Duitse depositogarantiestelsel.

De Bitcoin-portemonnee

De geïntegreerde Bitcoin-portemonnee werkt net als conventioneel online bankieren. In dit opzicht verschilt het van een account bij een cryptocurrency-exchange, omdat het kan worden gebruikt om je dagelijkse financiën te beheren.

Gebruikers kunnen Bitcoin rechtstreeks vanaf hun bankrekening kopen en verkopen. De portemonnee heeft P2P-functionaliteit om Bitcoin over te dragen aan vrienden en familie, en transacties kunnen worden geautoriseerd met behulp van biometrische gegevens. Tevens zijn privésleutels te allen tijde in het bezit van de klant.

Bitwala CFO, Christoph Iwaniez, sprak over accountbeveiliging:

“Met Bitwala wordt je Bitcoin rechtstreeks op de Blockchain geboekt via een multi-signature wallet. Dit is een andere manier om te zeggen dat het hacken van Bitwala net zo zinloos is als het blokkeren van de Blockchain zelf, en dat onze klanten te allen tijde volledige controle hebben over hun Bitcoin-portemonnee.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN