OneCoin

OneCoin mede-oprichter riskeert 90 jaar celstraf

Konstantin Ignatov, mede-oprichter van vermeende crypto-oplichterij OneCoin, heeft kenbaar gemaakt dat hij heeft deelgenomen aan frauduleuze activiteiten. Dit meldde BBC op 14 november.

In maart werd Ignatov gearresteerd op de internationale luchthaven van Los Angeles. Hij pleitte schuldig aan verschillende aanklachten, waaronder het witwassen van geld en fraude. Een gevangenisstraf van maar liefst 90 jaar hangt nu boven zijn hoofd, echter moet hij nog worden veroordeeld .

Door te voldoen aan de voorwaarden van het pleidooi, zal Ignatov geen verdere strafrechtelijke aanklachten krijgen voor zijn rol in OneCoin, anders dan eventuele strafrechtelijke belastingovertredingen.

OneCoin heeft $4,4 miljard opgehaald in een ponzifraude. Echter blijft de in Bulgarije gevestigde organisatie achter OneCoin Ltd actief en ontkent alle misstanden.

Ignatov getuigde ook in het proces van een Amerikaanse advocaat die beschuldigd werd van het witwassen van een deel van de opbrengsten van OneCoin. Daarnaast is zijn zus, Dr. Ruja Ignatova, die ook betrokken is bij deze crypto zwendel nog steeds verdwenen. Volgens Ignatov heeft zijn zus tickets voor Oostenrijk en Griekenland verkregen en is de kans groot dat ze vanuit Bulgarije daarheen is vertrokken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN