De nieuwe EU richtlijnen (5AMLD) maakt slachtoffers

Na de aankondiging van de sluiting van BottlePay vorige week hebben nog meer Europese cryptocurrency-bedrijven hun deuren gesloten vanwege de aankomende anti-witwasregels (AML) in de Europese Unie (5AMLD).

BottlePay

Het bedrijf achter BottlePay, Block Matrix, gaf toen aan dat, de extra gebruikersinformatie die de nieuwe regelgeving vereist, de huidige gebruikerservaring zo radicaal en zo negatief zou veranderen, dat zij niet bereid zijn dit aan hun gemeenschap op te dringen.

De 3 andere slachtoffers

Gedecentraliseerde-beurs CryptoBridge, Online crypto-gamingplatform ChopCoin en miningpool Simplecoin hebben allen op hun websites aangekondigd dat ze binnen een maand gaan sluiten. De bedrijven gaven de komende anti-witwasrichtlijn van de EU als de reden op van deze aankondiging.

Simplecoin

Simplecoin legt uit dat de voorgestelde richtlijn van de EU haar service zal onderwerpen aan een breed scala aan AML- en KYC-vereisten. Simplecoin verklaarde:

“Wanneer de wetten van kracht worden, zijn we genoodzaakt van u, de gebruikers, te eisen dat u zich identificeert voor antiwitwasdoeleinden. Mining moet voor iedereen beschikbaar zijn en we weigeren de privacy van onze gebruikers in gevaar te brengen. Het valt nog te bezien welke impact dit zal hebben op miningpools en de cryptocurrency-markt als geheel.”

ChopCoin

De ChopCoin-aankondiging luidt:

“Sinds we in september 2015 zijn begonnen, hebben we ongeveer 30 Bitcoin weggegeven en duizenden nieuwe gebruikers geïntroduceerd in de gedecentraliseerde revolutie. We bouwden een gemeenschap van toegewijde supporters op en bleven innoveren, nadat we het idee van concurrerend Bitcoin-gokken pionierden. Helaas dwingen regelgevingskwesties, en de afwijzing om KYC aan onze gebruikers te vragen, ons om te stoppen met Chop.”

Christian Grieger, medeoprichter van Simplecoin en ChopCoin, vertelde outlet outlet The Block dat de miningpool 42.000 gebruikers heeft, terwijl dat het gamingplatform er ongeveer 305.000 had.

CryptoBridge

EU-regelgeving heeft ook zijn tol geëist van kleinere cryptocurrency-gerelateerde bedrijven. Eerder deze maand kondigde gedecentraliseerde cryptocurrency-beurs CryptoBridge aan dat het wordt de deuren gaat sluiten in een bericht op haar website.

Het bedrijf noemde marktomstandigheden, steeds strengere regelgeving en een gebrek aan financiering als reden voor zijn besluit om te sluiten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!