Upbit hack

Upbit is slachtoffer van een diefstal van 342.000 Ethereum

Grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency-beurs Upbit, die gerund wordt door een dochteronderneming van de Koreaanse tech-gigant Kakao, heeft gebruikers op de hoogte gebracht van een diefstal van 342.000 Ether (ETH) uit zijn hot wallet. Dit volgens een offciele verklaring die geschreven werd door de CEO van Upbit, Lee Seok-woo, op 27 november.

In zijn verklaring zei de CEO het volgende:

“Om 13:06 uur op 27 november 2019 werd 342.000 ETH (ongeveer 58 miljard WON) getransfereerd van de Upbeat Ethereum Hot Wallet naar een onbekende wallet. Het onbekende wallet adres is: 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029.”

De CEO verontschuldigde zich voor gebruikers voor enig “ongemak” en schetste de maatregelen door de beurs, na het detecteren van het incident. Hij gaf onder andere aan dat alle fondsen nu naar een cold wallet zijn verplaatst en dat het minimaal 2 weken zal duren, voordat stortingen en opnames hersteld zullen worden.

De beurs dekt alle verliezen

De beurs heeft toegezegd om de activa van gebruikers te beschermen en stelt dat de 342.000 ETH (ongeveer €45 miljoen op het moment van schrijven) zal worden gedekt door bedrijfsmiddelen.

De CEO gaf verder aan dat alle andere recente grootschalige overdrachten niet abnormaal waren, maar verband hielden met het sturen van activa tussen de opslagfaciliteiten.

Eerder vandaag plaatsten wij een waarschuwing voor een actieve malware die je PC gebruikt om cryptocurrencies te minen. Het ATP-onderzoeksteam van Microsoft Defender gaf verder aan dat de malware, genaamd Dexphot, al sinds oktober 2018 bijna 80.000 computers heeft geïnfecteerd. 

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN