Bitcoin koers

Bitcoin koers update door CryptoRob (24-11)

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Vandaag hebben we weer een gloednieuwe Bitcoin koers update voor jullie. Niemand anders dan CryptoRob heeft zijn Bitcoin bril opgezet en gaat jullie zijn visie laten zien.

Graag wil ik jullie meenemen in hoe ik de markt en Bitcoin (BTC) momenteel zie. Dit doe ik na een aantal weken van ‘constant bloed’ op BTC en de flinke drop onder de $7.000. Na een bizarre pump van $7.300 naar $10.400 door het nieuws wat uit China kwam, heeft BTC eigenlijk niks anders laten zien dan een sloom bloedende chart. Iedere poging om omhoog te gaan werd gereject met een wick. Dit had als gevolg dat hij telkens een nieuwe low maakte.

Gisteren was het moment daar.. Bitcoin bereikte de vorige low van $7.300 en investeerders begonnen zeer angstig te worden. Niet heel gek als je erover nadenkt dat de volledige pump van een paar weken terug weer volledig is ingeleverd. Dit zorgde er dan ook voor dat wanneer het niveau van $7.300 brak er een flinke sell-off ontstond. Dit resulteerde uiteindelijk een prijs onder de $7.000 met als bodem $6.790.

BTC/USDT 3D Chart

Bron: Tradingview

Op de 3D chart is een zeer belangrijke support te zien. Deze support is het hele gebied tussen de $6000-6700. Dit prijsniveau is namelijk het niveau waar de hele bearmarket van 2018 op steunde. Er was hier veel demand en dus diende het als een sterke support. Men dacht tijdens de run omhoog van $3.100 naar $14.000, dat de $6.000 dan ook als zeer sterke resistance zou fungeren. Dit bleek achteraf dus totaal niet zo te zijn.

Zoals op de chart te zien is heeft BTC deze support zone aangetikt en is er een wick onstaan. Dit is een goed teken! Zelf had ik de wick langer willen zien om het nog een beter signaal te maken. Maar it is what it is en de grote vraag waar iedereen mee zit: Wat nu? Waar gaan we heen en wat kunnen we verwachten?

Bron: Tradingview

Wat ik graag zou willen zien zoals op de chart te zien is dat Bitcoin zijn vorige support zone reclaimed en daar vervolgens sideways gaat. Belangrijk voor BTC is om de gestippelde downtrend lijn te doorbreken. Wanneer dat gebeurt verwacht ik dat de Bitcoin koers zijn high van Juni 2019 op gaat zoeken en richting zijn ATH zal gaan.

Wat als Bitcoin deze zone niet reclaimed en sideways gaat?

Dan zouden we een zeer saaie periode tegemoet kunnen gaan. Wekenlang sideways action op Bitcoin wat de altcoins wel ruimte zou moeten geven om movements te maken. Wat belangrijk is om te weten is dat men de $6.000 zone die uitgelicht staat op de chart, als een zeer belangrijke support ziet. Dat maakt het ook meteen weer ‘niet’ sterk. Want als het zo obvious is dat hij daar support maakt.

Hoe logisch zou het dan zijn om er even snel onder te zakken zodat er een hele hoop mensen uit paniek uitstappen? Dit zie ik dus ook nog gebeuren als mogelijk scenario. Ook zou dit heel goed bij kunnen dragen aan een zeer bearish sentiment. Wat wellicht zou betekenen dat veel mensen uit de markt stappen. Wat goed zou zijn voor de Bitcoin koers, is om zich op te maken voor een nieuwe run omhoog. Op de weekly chart is namelijk goed te zien dat de grote supportlijn tussen de $5.500 en $6.000 ligt.

BTC/USD Weekly chart

Bron: Tradingview

Op de weekly chart is een zeer duidelijk support te zien. Deze support heeft als steunlijn gediend tijdens de bullrun richting de ATH, en heeft uiteindelijk ook als support gediend om de bear trend van 2018 te beëindigen. Op HTF is het dan ook zeer belangrijk dat deze support zich stand houdt. Zolang deze support er is, is er geen reden tot zorgen en zitten we gewoon nog op de weg omhoog.

Aangezien deze support zo lang als steun heeft gediend tijdens de run naar ATH, zou het ook prima kunnen dat we deze support weer op gaan zoeken. En van daaruit al rijdend op de support langzaam omhoog krabbelen richting de halving die in mei 2020 eraan komt. Na de halving verwacht ik een omhoog krabbelende prijs met als resultaat een breakout boven de ATH en een explosieve rally die logischerwijs tussen de $100.000 en de $150.000 zal aftoppen.

Geduld is een schone zaak!

Hoe dan ook is en blijft Bitcoin een bullish asset. In het verleden hebben de halvings een zeer positief effect gehad op BTC. Momenteel is er dus geen reden om zo kort voor de halving bearish te worden op lange termijn.

Bron: Tradingview

Telegram

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die Cryptorob maakt? Join dan meteen zijn telegram kanaal door hier te klikken!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN