Bitcoin geldautomaten

Bitcoin (BTC) geldautomaten vestigen een nieuw record van meer dan 6000

Er is weer een nieuw record van het aantal geïnstalleerde Bitcoin (BTC) geldautomaten wereldwijd. Op dit moment zijn dat er meer dan 6000 geïnstalleerd. Dit werd gepresenteerd op de CoinATMRadar website.

Bovendien zijn deze maand 108 automaten geïnstalleerd en gegevens laten ook zien dat het gemiddelde dagelijkse aantal geïnstalleerde Bitcoin geldautomaten 11 is. Wat op dit moment het snelste tempo van het jaar is.

Meeste Bitcoin geldautomaten in de Verenigde Staten

6.003 Bitcoin geldautomaten zijn er momenteel wereldwijd geïnstalleerd. Het grootste percentage bevindt zich in de Verenigde Staten namelijk rond de 65%. In Noord-Amerika bevindt zich meer dan drie kwart van de wereldwijd geïnstalleerde machines, 20% in Europa en slechts 2% in Azië.

De VS heeft het grootste aantal Bitcoin geldautomaten, namelijk rond de 3.924. Canada volgt met 653, terwijl de volgende landen in de top vier het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk zijn met respectievelijk 272 en 189.

Het totale aantal wereldwijd is sinds juni met ongeveer 1.000 gestegen, waaruit blijkt dat de markt een enorme groei doormaakt. Met Bitcoin geldautomaten, ook wel BTM’s genoemd, kunnen gebruikers BTC kopen.

BTM op airport van Miami

Half oktober werd een soortgelijk geldautomaat door BTM-firma Bitstop geïnstalleerd op de internationale luchthaven van Miami. De mede-oprichter en chief strategy officer van het bedrijf, Doug Carillo, gaf aan dat Bitcoin nuttig is voor reizigers:

“Meer en meer mensen reizen liever met Bitcoin in plaats van contant geld voor gemak en veiligheid. Miami International Airport is een perfecte plek voor onze klanten om gemakkelijk hun dollars in te wisselen voor Bitcoin en vice versa wanneer zij in binnen- of buitenland reizen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN