Bitcoin

Bitcoin in top 3 meest gebruikte betaalmethodes voor online aankopen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) lijkt onder de Italianen erg goed gebruikt te worden voor online aankopen. De digitale munt staat in de top 3 van meest gebruikte online betaalmethoden achter Paypal en PostePay. Dit meldde La Stampa op 31 oktober.

Paypal achtervolgt door PostePay

Het in Californië gevestigde online betaalsysteem Paypal blijft de allereerste keuze in Italië met ongeveer 1,3 miljoen betalingstransacties per maand. De Italiaanse herlaadbare prepaid kaartservice PostePay zit PayPal op de hielen met bijna 1,2 miljoen maandelijkse transacties.

Bitcoin als betaalmethode

Zodra we kijken naar het aantal keer dat Bitcoin wordt gebruikt voor online bestellingen komen we uit op een gemiddelde van ruim 215.800 keer per maand. Dit is meer dan bijvoorbeeld American Express, met een gemiddelde van 189.000. Visa, Mastercard en andere creditcards blijven achter met slechts 33.950 online transacties per maand.

Mijlpaal!

In juni 2019 zijn de Bitcoin betalingen het meest geregistreerd. In deze maand werd er gemiddeld 368.000 keer voor Bitcoin als betalingsoptie gekozen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN