Verenigd Koninkrijk FCA

Slechts 5,3% van het VK bezit Bitcoin

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een nieuw onderzoek van Crypto Radar geeft aan dat weinig mensen in het Verenigd Koninkrijk Bitcoin (BTC) bezitten.

Volgens de details van de enquête, bezit slechts 5,3% van de 2500 deelnemers Bitcoin. Van dit aantal zegt meer dan de helft dat ze niet van plan zijn om meer BTC te kopen.

Het onderzoek toont ook aan dat 67,5% van de respondenten geen Bitcoin bezitten en het ook niet van plan zijn om het te kopen. Dit aantal neemt zelfs verder toe wanneer bij mannelijke deelnemers van 65 jaar en ouder. De situatie rond de Brexit kan een reden zijn voor het lage aantal van gepensioneerden Bitcoin-investeerders, vanwege het feit dat zij mogelijk hun fortuin willen afdekken in activa die als minder riskant worden beschouwd dan crypto’s.

Een bijzonder opvallend resultaat van de enquête was dat ongeveer 20% van de respondenten nog nooit van Bitcoin gehoord heeft.

Aan de andere kant van het spectrum lijkt de realiteit omgedraaid met een aanzienlijk aantal mannelijke respondenten tussen de 35 en 44 jaar die graag hun BTC-eigendom willen vergroten. Amine Rahal van Crypto Radar merkte het volgende op:

“Ongeacht de enorme volatiliteit is Bitcoin een zeer aantrekkelijke beleggingscategorie voor de beleggers, vooral jongere beleggers, die bereid zijn om de volatiliteit uit te zitten naar enorme winsten.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN