Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (28-10)

Volatiliteit, volatiliteit, volatiliteit. De conclusie van afgelopen week op de cryptomarkten. Niet alleen gaf de expiratie van de CME Futures een reden tot volatiliteit, ook het nieuws uit China zorgde voor de nodige bewegingen. En dan hadden we nog het volume op het Bakkt platform.

Maar waar brengt dat ons met de technische analyse? Laten we een kijkje nemen. De Bitcoin (BTC) koers is op het moment van schrijven $9,360.

Weekchart (W) – Bitcoin

Bron: TradingView

Nadat we de 100-Week Moving Average tijdelijk verloren, sloot de koers wel weer boven het belangrijke niveau. Waarom is het belangrijk? Dit was een van de belangrijkste signalen in de vorige bull markt. Een sluiting onder deze moving average zou als conclusie kunnen geven dat we weer in een bear markt zitten, maar niets is minder waar. Een sterke weekly close, aangezien de koers zo’n $1,600 boven de moving average zich beweegt.

Afgezonderd daarvan lijkt het ook een kopie te zijn van de voorgaande cyclus, waarin nu mogelijk een periode van relatieve rust lijkt te ontstaan en een ‘rustig’ opgaande koers zich aan het ontwikkelen is. Daarnaast lijken er ook tekenen en vergelijkingen met begin 2019. Bitcoin in een rustig vaarwater, waardoor de alternatieve munten ruimte krijgen om te gaan lopen. Enkele voorbeelden hiervan zijn al gevonden door ZRX, NEO en Ontology.

Dagchart (D) – Bitcoin

Bron: TradingView

Deze grafiek laat zien dat de koers door een paar belangrijke weerstanden heen gebroken is, namelijk de 200-Day MA en EMA. Een belangrijke graadmeter voor een mogelijk bullish markt is het houden van deze twee moving averages als steun. Ook valt te zien dat de koers tegen een trendlijn aan is gekomen en nog geen doorbraak heeft kunnen vinden.

Tenslotte was er een mooie duidelijke positieve divergentie en ‘falling wedge’ patroon, welke voor de ommekeer zorgde. Een groot aantal keren zijn deze divergenties tekenen van een top of bodem. In dit geval lijkt derhalve de bodem van de correctie geweest te zijn.

Echter, aan de onderkant van de Bitcoin koers zitten genoeg mogelijk steunniveaus, te weten;

  • $9,100 – 9,300; Dit gebied is een orderblock en belangrijk niveau gedurende de hele zomer, aangezien Bitcoin hier steun op vond, alvorens we naar beneden braken.
  • $8,800; Dit niveau is een horizontaal prijsniveau en het niveau waar de 200 EMA zich op dit moment beweegt.
  • $8,600; Dit niveau is ook een horizontaal prijsniveau en het niveau waar de 200 MA zich op dit moment beweegt.
  • $7,800; Het gebied rond de 100 Week MA.

4uurschart (4U) – Bitcoin

Bron: TradingView

De grafiek is nog betrekkelijk fragiel, gezien dat de koers nog geen duidelijk patroon en beweging laat zien sinds de grote sprong omhoog. De steunniveaus in het vorige stuk zijn ook op dit timeframe van toepassing.

Concluderend kunnen we stellen dat deze beweging iedereen verrast heeft en kan ik tot de conclusie komen dat de koers zich nog steeds in een bull markt beweegt. De bull markt is naar mijn beleving begonnen eerder dit jaar, zeker nu we nog steeds hogere bodems op macrogebied aan het neerzetten zijn & deze daling meer de vormen aan heeft genomen van een beartrap.

Echter, we hebben nu wel een CME gap op de futures weer, wat het aannemelijk maakt dat de koers $8,600 nog een keer moet testen voor het verder opwaarts kan bewegen.

Gaan we dat zien? Is op dit moment nog vroeg om te zeggen. Er zijn dermate veel steunniveaus aan de onderkant dat ik het niet aannemelijk acht dat de koers nog naar $7,000 terug zakt en juist eigenlijk vanaf hier rustig opwaarts gaat bewegen. Zeker met de halving van mei 2020 op komst.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie