Bitcoin fonds

Goudinvesteerder plaatst pleidooi voor cryptocurrencies

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In een recente tweet plaatste de goudinvesteerder, Peter Schiff, een pleidooi voor cryptocurrencies ten opzichte van fiatvaluta’s. Dit is opvallend, omdat Schiff tot op heden altijd tegen cryptocurrencies was. Volgens Schiff is er veel ruimte voor verbetering ten opzichte van het huidige systeem.

Hij zei het volgende:

“Particulier uitgegeven cryptovaluta’s, ondersteund door reële activa, zouden een belangrijke verbetering betekenen ten opzichte van ons huidige systeem van nationale fiatvaluta’s. Consumenten worden het best bediend door concurrentie. Laat kapitalisme maar de vrijheid, privacy en stabiliteit herstellen die regeringen hebben vernietigd!”

Als we tussen de regels door lezen, lijkt Schiff het te hebben over Facebook’s Libra project, echter zou het project de social media gigant gigantische controle geven over een groot deel van de wereld financiën, wat in werkelijkheid waarschijnlijk slechter zou zijn dan het huidige centrale banksysteem.

De opmerking is misschien gericht op cryptocurrency in het algemeen, echter zijn er niet veel altcoins die worden ondersteund door echte activa.

Trump krijgt de schuld

Deze tweet komt echter niet geheel uit de lucht vallen. Vorige week plaatste hij een tirade over de huidige staat van de Amerikaanse economie en gaf hij de Trump regering de schuld voor een groot deel ervan.

“De Amerikaanse staatsschuld overschrijdt nu $22,9 biljoen, bijna $3 biljoen sinds Trump aantrad. Mijn gok is dat, na 3 volle jaren in functie, de staatsschuld met $3,5 biljoen is gestegen, en dat tegen het einde van de termijn van Trump het met ruim $5 biljoen zal zijn gestegen.”

Hoe dan ook, het commentaar is bullish van een man die meestal digitale middelen afkraakt.

Zo plaatste hij in augustus nog het onderstaande op Twitter:

Bitcoin heeft opnieuw de veilige haven-test niet doorstaan. Op vrijdag, toen escalerende handelsspanningen de wereldwijde aandelenmarkten deden dalen, zochten beleggers hun toevlucht in monetaire veilige havens. De Japanse yen, Zwitserse frank en vooral goud zijn allemaal omhoog gegaan. Maar Bitcoin daalde harder dan aandelen!”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN