Facebook Libra

Facebook stapt wellicht uit Libra Association zonder goedkeuring van regelgevers

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Facebook zou wellicht de Libra Association verlaten zolang het niet het lanceert zonder goedkeuring van regelgevers in de Verenigde Staten. Dit meldde Cointelegraph op 23 oktober.

Mark Zuckerberg, CEO en oprichter van Facebook, zei in een hoorzitting op 23 oktober dat het zijn geplande cryptocurrency project niet lanceert zodra het niet het startsignaal ontvangt van de Amerikaanse toezichthouders.

De CEO van Facebook legde zijn verklaringen af voor de commissie van de Tweede Kamer van financiële diensten. Wetgevers hebben hem op verschillende aspecten van de activiteiten van het bedrijf gewezen, waaronder Libra, datapraktijken en de afhandeling van haatpropaganda op zijn platform.

Op de vraag van vertegenwoordiger Bill Huizenga, of de Libra Association zou moeten volhouden dat Facebook niet zonder goedkeuring van de Amerikaanse regelgevende instanties kan start starten, zei Zuckerberg:

“Ik geloof dat we dan worden gedwongen de non-profit organisatie te verlaten.”

Tijdens de hoorzitting herhaalde Zuckerberg dat Facebook in de VS is gevestigd en zichzelf als een Amerikaanse onderneming beschouwt. Om deze redenen zou het goedkeuring en naleving van Amerikaanse toezichthouders vragen.

Meer bedrijven zullen zich aansluiten bij de Libra Association

Vertegenwoordig Juan Vargas uitte op zijn beurt scepsis over de verklaring van Zuckerberg. Hij gaf aan dat hij niet gelooft dat de Libra Association zonder Facebook zou kunnen bestaan. Daarnaast uitte hij ook zijn bezorgdheid over het feit dat Libra nu formeel in Zwitserland is gevestigd. Hij merkte op dat het veel angsten zou verlichten als het project in de VS zou zijn gevestigd.

Toen Vargas opmerkte dat verschillende grote bedrijven de non-profit organisatie al hadden verlaten, verklaarde Zuckerberg dat hij ervan overtuigd is dat meer bedrijven belangstelling voor het project zullen krijgen en zich bij Libra zullen aansluiten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN