Bitcoin Goud

Neppe goudstaven bewijzen de kracht van Bitcoin

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Goud is natuurlijk voor vele een store-of-value/veilige haven, echter kan deze status binnenkort worden uitgedaagd door Bitcoin (BTC), dankzij een zeer specifiek kenmerk van de cryptocurrency-functies boven goud. Dit volgens een artikel dat op maandag 21 oktober op NewsBTC geplaatst werd.

De reputatie van de edelmetaalindustrie wordt momenteel aangetast door een hele reeks nagemaakte goudstaven versierd met de officiële stempels van grote raffinaderijlogo’s. Hoewel er momenteel ‘maar’ ongeveer 1.000 zijn ontdekt, is het wel zorgelijk te noemen.

Typische nagemaakte baren zijn gemaakt met veel goedkopere metalen en aan de buitenkant bedekt met goud, waardoor ze gemakkelijk te detecteren zijn. Deze nieuwe vervalsingen in omloop zijn echter echt, zeer zuiver goud, met als enige nep aspect het officiële zegel dat op elke baar is gestempeld.

De vervalsingen komen op een moment dat de vraag naar goud wereldwijd toeneemt. Het edelmetaal is al lang een vlucht naar veiligheid voor beleggers die verliezen willen vermijden, tijdens een economische crisis.

Gedurende het grootste deel van het jaar steeg Bitcoin echter ook, dat ook wordt geprezen omdat het een schaars goed en store-of-value is. Maar deze laatste ontwikkeling in de goudmarkt benadrukt een kenmerk dat Bitcoin heeft boven goud. De digitale tegenhanger is namelijk een veel betere keuze als een veilige haven, omdat Bitcoin niet kan worden vervalst.

Theoretisch gezien zou een vervalste Bitcoin-transactie kunnen worden gemaakt, maar deze zou niet worden gevalideerd door miners en worden toegevoegd aan de blockchain. Bepaalde aanvallen zijn ook mogelijk, als iemand controle krijgt over meer dan 51% van de hash-kracht van het Bitcoin-netwerk, echter is dit vrijwel onmogelijk.

Deze toegevoegde beveiligingslaag kan goudbeleggers gemoedsrust geven bij het overwegen van een veilige haven of een store-of-value.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN