Institutionele beleggers gaan long op Bitcoin

Volgens nieuwe gegevens van analist Skew Markets van dinsdag 22 oktober, ging de waarde van de longposities van institutionele beleggers van minder dan 500 BTC ($4,11 miljoen) op 1 oktober naar meer dan 1.000 BTC ($8,23 miljoen) op 16 oktober.

“Ter referentie omvatten institutionele beleggers pensioenfondsen, stichtingen, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsfondsen en portefeuille- / beleggingsbeheerders waarvan de cliënten overwegend institutioneel zijn,” verduidelijkte Skew.

Mogelijke reden voor stijging

Zoals wij gisteren al publiceerden, heeft de Fed sinds half september $210 miljard in de economie geïnjecteerd, als onderdeel van de onlangs geïntroduceerde strategie voor kwantitatieve versoepeling (QE). Deze injectie overschrijdt de totale marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC), die $148 miljard bedraagt.

Vorige week plaatsten wij ook al een bericht waarin duidelijk werd dat vele denken dat de aankomende crisis wel eens erger gaat zijn dan die van 2008.

Daarnaast plaatsten wij vanochtend dat de reputatie van de edelmetaalindustrie momenteel wordt aangetast door een hele reeks nagemaakte goudstaven versierd met de officiële stempels van grote raffinaderijlogo’s.

Dit kunnen allemaal redenen zijn waarom er nu een stijgende interesse is vanuit institutionele beleggers om long te gaan op Bitcoin.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!