Deze crisis wordt erger dan die van 2008 en Bitcoin kan profiteren

Vele van ons kunnen zich nog de economische crisis van 2008 herinneren. Kort daarna werd er ons een oplossing geboden in de vorm van Bitcoin (BTC). Nu 10 jaar later, zitten we in hetzelfde schuitje. Echter wordt er gedacht dat deze crisis erger gaat zijn dan die van 2008.

Banken zijn niet te vertrouwen

De vorige economische crisis werd grotendeels veroorzaakt door banken die zich bezighouden met hedgefondshandel met derivaten en vervolgens meer hypotheken eisten om de winstgevende verkoop van deze derivaten te ondersteunen. In wezen hebben de bankiers de economieën van de wereld neergehaald en iedereen heeft geleden.

Banken hebben bewezen dat ze niet te vertrouwen zijn en Bitcoin is gemaakt vanuit dat idee. Zoals Nakamoto zelf schreef:

“De centrale bank moet vertrouwd worden om de valuta niet naar beneden te halen, maar de geschiedenis van fiat-valuta’s zit vol met inbreuken op dat vertrouwen. Banken moeten vertrouwd zijn om ons geld aan te houden en elektronisch over te dragen, maar ze lenen het uit in golven van kredieten, met nauwelijks een fractie in reserve.”

Als gevolg is de Amerikaanse schuld geëscaleerd naar ongekende niveau’s en dreigt een nieuwe economische ineenstorting. De staatsschuld van de VS is al bijna $23 biljoen en het heeft er alle schijn van dat dit de ondergang van de wereldeconomie kan gaan betekenen.

Goud of Bitcoin?

Amerikaans beurshandelaar en econoom, Peter Schiff, heeft deze instorting keer op keer voorspeld en beweert dat het veel erger zal zijn dan 2008. Hij zei het volgende:

“De economische ineenstorting die volgt op het uiteenspatten van deze bubbel wordt veel dramatischer dan in 2008.”

Natuurlijk wil Schiff zijn goudfondsen promoten, die in tijden van economische wanhoop een relatief stabiele rijkdom bieden. Zo stegen de goudprijzen hard van 2009 tot 2011 en dat zullen ze waarschijnlijk opnieuw doen. Het verschil is echter dat mensen nu een digitaal alternatief hebben, namelijk Bitcoin.

Bitcoin wordt vaak omschreven als het digitale goud en wordt ook gezien, net als goud, als een store-of-value.

De meeste millennials zullen zich de laatste crash herinneren en zullen op hun hoede zijn voor banken en hun bemoeienis. Bitcoin is waarschijnlijk de keuze voor hen boven goud, simpelweg omdat ze zijn opgevoed met technologie en internet, in tegenstelling tot de generaties vóór hen.

Het gevoel werd weerspiegeld door Weiss Ratings in een recente tweet die de huidige situatie samenvat.

“Bitcoin was een overdreven reactie op de financiële crisis en het monetaire systeem dat het mogelijk maakte. Tegenwoordig ontwikkelt BTC zich niet als een efficiënt peer-to-peer-systeem voor het overboeken van contanten, maar evolueert het naar een store-of-value, net als goud.”

In een eerder artikel vergeleken wij al goud en Bitcoin. We lieten jullie toen al de onderstaande grafiek zien.

Ben je benieuwd naar het volledige artikel over goud vs Bitcoin? Klik dan hier!

Bron: NewsBTC

Ben je nieuwsgierig naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!