Bitcoin Nieuws

De Fed heeft 1,5x de Bitcoin marktkapitalisatie bijgedrukt

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zoals opgemerkt door cryptocurrency expert Dennis Parker op 21 oktober, heeft de Fed sinds half september $210 miljard in de economie geïnjecteerd, als onderdeel van de onlangs geïntroduceerde strategie voor kwantitatieve versoepeling (QE). Deze injectie overschrijdt de totale marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC), die $148 miljard bedraagt.

QE verwijst naar het opkopen van staatsobligaties om economische stimulans te bieden. De balans van de Fed, merkte Parker op, steeg van $3,77 biljoen vorige maand naar $3,97 biljoen.

Voor houders van activa waarvan het aanbod niet kan worden opgeblazen, zoals goud en Bitcoin, heeft het drukken van geld regelmatig geleid tot oproepen om de afhankelijkheid van fiat-valuta te verminderen.

Erger dan 2008

In een toespraak tijdens de algemene vergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorige week vertelde voormalig Gouverneur van de Bank of England aan de aanwezigen dat de wereld “slaapwandelde” in een financiële crisis die nog erger was dan die van 2008.

Hij zei:

“Door vast te houden aan de nieuwe orthodoxie van het monetaire beleid en te doen alsof we het banksysteem veilig hebben gemaakt, lopen we slaapwandelend naar die crisis.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN