Bitcoin

Bitcoin prijs zou kunnen dalen tot $6k

De Bitcoin (BTC) prijs kan dalen tot ongeveer $6.000 vanwege de kloof tussen BTC en GBTC. Dit volgens Timothy Peterson, een investeerder bij Cane Island Alternative Advisors.

Peterson zei dat de Bitcoin prijs historisch gezien de trend van de premie van de Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC) heeft gevolgd. Dit is een investeringsinstrument dat door geaccrediteerde en institutionele beleggers wordt gebruikt om in BTC te investeren.

Terwijl de premie van GBTC daalde, is de Bitcoin prijs relatief stabiel gebleven in de afgelopen maanden. Peterson verklaarde dat de kloof tussen de premie en Bitcoin de volgende neerwaartse beweging voor BTC zou kunnen veroorzaken.

De fundamentele modellen laten zien dat BTC echter ook op ongeveer $6.000 zou moeten uitkomen. Het lijkt erop dat institutionele en Amerikaanse lange termijn beleggers in GBTC dit prijsniveau ook voor Bitcoin verwachten.

Op basis van de analyse van Peterson heeft GBTC meestal een premie van ongeveer 30 tot 40 procent, afhankelijk van de toestand van de BTC markt. In de afgelopen weken daalde de premie van GBTC tot bijna 20 procent, wat Peterson ertoe bracht een daling naar de $6.000 regio te voorspellen. Hij voegde nog het volgende eraan toe:

“Toen de prijs van Bitcoin ruim boven de GBTC premie lag, daalde deze aanzienlijk. Nu is er weer een gat ontstaan. De premie van GBTC is gedaald van $4,00 per aandeel naar $2,00 per aandeel. Dit betekent dat de prijs van BTC zou moeten dalen van ongeveer $12.000 tot $6.000.”

Bron: Caneislandcrypto

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN