Lightning Network

Nieuw record! 10.000 nodes gebruiken BTC Lightning Network

Het Bitcoin (BTC) Lightning Network (LN)-nodes heeft voor het eerst het aantal van 10.000 bereikt. Dit meldde de LN-statistieksite 1ML.

Het aantal nodes op de LN is de afgelopen 30 dagen met 3,17% gegroeid. Hiermee bereikt het een recordhoogte van 10.003 netwerknodes, volgens 1ML. Het aantal nodes met actieve kanalen is 5.975 van de in totaal 36.246 kanalen met slechts 0,34% groei in de afgelopen maand.

Het Lightning Network is een extra laag boven op Bitcoin die zo goed als ongelimiteerd hoeveelheden transacties aan kan tegen een enorme lage prijs. Je zal nu vast denken waarom hebben we dit nodig? Ik zal je het probleem uitleggen. Wil je Bitcoins verzenden dan kan het erg lang duren voordat het bij de gewenste persoon aankomt. Ook de transactiekosten voor een goedkope betaling zijn vaak duurder dan de betaling zelf. En vanuit deze redenen is het Lightning Network ontstaan.

LNBIG

De persoon achter de LNBIG-entiteit die meer dan 40% van de capaciteit van het Lightning Network beheert, vertelde de branchegerichte media-outlet The Block dat ze statistieken bijhouden van alle lokale saldo’s, die verborgen zijn voor het publiek. Ze legden uit dat LN-onderzoekers niet kunnen weten wie kanalen heeft gemaakt en aan welke kant Bitcoins zijn gebruikt.

Op de vraag welke functies aan de LN moeten worden toegevoegd om meer BTC-gebruikers aan te trekken, antwoordde de spreker met atomic multi-path payments. Deze zullen een grote rol spelen in geautomatiseerde geldautomaten van Bitcoin.

“Voor de brede acceptatie van het Lightning-netwerk is het belangrijk om software te hebben die de wallet integreert met boekhouding”, voegde ze eraan toe.

Eind augustus kondigde blockchain-ontwikkelingsbedrijf Blockstream de release aan van versie 0.7.2 van zijn schaalbaarheidssoftware c-lightning, een LN-implementatie die dynamisch plug-in beheer ondersteunt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN