Bitcoin futures

CME Group lanceert Bitcoin opties in kwartaal één 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

CME Group heeft vandaag bekendgemaakt dat het opties op zijn Bitcoin-futurescontracten gaat lanceren in Q1 2020. Het bedrijf wacht alleen nog af op verbetering van de regelgeving. Dit meldde prnewswire op 20 september.

Het Amerikaanse bedrijf bezit grote derivaten, opties en futures-beurzen in Chicago en New York City door middel van zijn CME Globex handelsplatforms.

Tim McCourt, Global Head of Equity Index van CME Group en Alternatieve beleggingsproducten zei het volgende:

“Gebaseerd op de toenemende vraag van klanten en een krachtige groei in onze Bitcoin-futuresmarkten, zijn wij van mening dat de lancering van opties onze klanten extra flexibiliteit zal bieden om hun bitcoin-prijsrisico te verhandelen en af ​​te dekken.”

Hij voegde hieraan toe:

“Deze nieuwe producten zijn ontworpen om instellingen en professionele handelaren te helpen bij het beheren van Bitcoin (BTC) in een gereguleerde beursomgeving.”

Lancering 2017

Sinds hun lancering in december 2017 hebben marktgebruikers snel CME Bitcoin-futures overgenomen voor hun hedging- en handelsbehoeften. Meer dan 3.300 individuele accounts hebben het product sinds het begin verhandeld. Tot op heden werden bijna 7.000 CME Bitcoin-futurescontracten (gelijk aan ongeveer 35.000 bitcoin) elke dag gemiddeld verhandeld. Tegelijkertijd blijft het institutionele belang toenemen met het aantal grote open belanghebbende partijen dat in juli een record van 56 bereikte.

CME Group is de enige derivatenmarkt waar klanten benchmarkopties kunnen afdekken of verhandelen op futures in elke beleggbare activaklasse, met een gemiddeld dagelijks volume van 4,3 miljoen in 2019 tot nu toe. Door Bitcoin-opties te lanceren, biedt de onderneming klanten aanvullende tools voor nauwkeurige hedging en handel.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN