Börse Stuttgart BSDEX

Duitsland wil stablecoins blokkeren

De Duitse regering heeft een blockchain-strategie goedgekeurd die beoogt te voorkomen dat stablecoins als alternatieve valuta worden gezien en de staatssoevereiniteit bedreigen. Dit volgens een artikel dat op woensdag 18 september op Reuters verscheen.

Reuters meldde op 18 september dat het kabinet van Angela Merkel eerder vandaag de strategie heeft aangenomen. Dit in een poging om de risico’s van de komende Libra-cryptocurrency te beperken.

Reuters citeert minister van Financiën, Olaf Scholz, die zegt dat, hoewel de regering Duitsland verder wil versterken als een toonaangevende technologielocatie en blockchain-innovatie wil bevorderen als een kernbouwsteen van het toekomstige internet, de staat voorzichtig blijft met de mogelijke uitgifte van crypto-valuta door de particuliere sector. Hij zei het volgende:

“We moeten consumenten beschermen en de soevereiniteit van de staat. Een kernelement van de soevereiniteit van de staat is de uitgifte van een valuta. We zullen deze taak niet aan particuliere bedrijven overlaten.”

Met de onlangs goedgekeurde strategie zal Duitsland nauw samenwerken met Europese en internationale bondgenoten om te voorkomen dat stablecoins alternatieve valuta worden. Daarnaast zal het zijn dialoog met de Bundesbank intensiveren om de potentiële voordelen en risico’s van digitaal centrale bankgeld (CBDC) te onderzoeken.

Verder onthulde het strategiedocument dat de Duitse regering ernaar streeft om in 2019 een nieuwe wetgeving voor te stellen die de introductie van, op blockchain gebaseerde, elektronische obligaties mogelijk zou maken.

Afgelopen week zijn er verschillende negatieve berichten op onze website geplaatst omtrent cryptocurrency in Europa. Zo gaf de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, aan dat hij de goedkeuring van Libra op Europees grondgebied te blokkeren en betoogde dat Europa zijn eigen ‘publieke digitale valuta’ moet overwegen.

Eerder vandaag is er een artikel over een ING onderzoek gepubliceerd met betrekking tot cryptocurrencies in Europa. De enquête werd verspreid over 15.000 respondenten uit 15 verschillende landen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN