Bitcoin en cryptocurrencies

SWIFT ziet geen gevaar in cryptocurrencies

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De interbancaire netwerkaanbieder, de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT), heeft cryptocurrencies afgedaan als ‘nutteloos en onstabiel’. Dit volgens een artikel dat vandaag verscheen op Cointelegraph.

Nutteloos en onstabiel

Een FXStreet-rapport, gepubliceerd op 10 september, citeert naamloze SWIFT-vertegenwoordigers op een briefing in Londen eerder deze week, die naar verluidt het volgende zeiden over cryptocurrencies:

“Ze dalen in waarde als een jojo, ze zijn nutteloos en onstabiel. En zelfs als cryptobedrijven het stabiel maken, is het nog steeds maar een mand met crypto-valuta’s.”

Tijdens de briefing hebben vertegenwoordigers naar verluidt toch de tekortkomingen toegegeven van het SWIFT-netwerk, dat wereldwijd ongeveer 11.000 banken en financiële instellingen verbindt.

Hoewel het dagelijks miljoenen betalingen verwerkt, wordt het tegengehouden door kosten- en tijd effecientie.

“Als je na de middag een betaling [via SWIFT] van Australië naar China wilt verzenden, heb je een vertraging van 12 uur vanwege openingstijden.”

Crypto alternatieven vormen geen gevaar

Deze erkenning heeft zich naar verluidt echter niet uitgebreid tot een gevoel van de potentiële dreiging van blockchain-aangedreven alternatieven, zoals Ripple’s xRapid-oplossing. xRapid gebruikt de XRP-token om de onmiddellijke geld afwikkelingen te versimpelen.

SWIFT gelooft echter wel dat het Libra project van Facebook op korte termijn invloed kan hebben. Libra zou worden geïntegreerd in de drie volledige apps van de sociale media-gigant: WhatsApp, Messenger en Instagram. Het bedrijf zou zijn 2,7 miljard maandelijkse gebruikers kunnen blootstellen aan de token. De SWIFT-vertegenwoordigers geloven echter dat de impact, op korte termijn, beperkt zal zijn.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN