Bitcoin Update door CryptoMichaël (19-8)

Vorige week betrof eerst een mooie opwaartse koers, maar helaas kon Bitcoin het niet doorzetten en smakte het naar beneden tot zelfs $9,500. Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin (BTC) op $10,680 op Coinbase en is de wekelijkse candle net gesloten.

Weekchart (W) – Bitcoin

Over het algemeen sta ik nog steeds achter deze gedachtegang. Op dit moment verwacht ik een rustigere markt voor Bitcoin en de alternatieve munten die een inhaalslag gaan maken. Belangrijkste munt hierbij is Ethereum. De afgelopen dagen is deze mooi op $180 gebounced, welke voornamelijk door het ETH/BTC pair kwam. Wat we in de bovenstaande grafiek zien is dat er een potentiële negatieve divergentie optreedt op de koers. Deze/volgende week kunnen we zien of deze daadwerkelijk realiteit is of niet.

Wat overigens ook opvallend is aan de voorgaande ‘startseinen’ van een mogelijke opwaartse trend van alternatieve munten; Deze munten begonnen met bewegen nog voordat Bitcoin een laatste duikeling naar beneden maakte. Bijvoorbeeld in 2016 begon de opwaartse trend van alternatieve munten vanaf 15 januari (de bodem van Bitcoin uit die parabool). Echter, de week ervoor begonnen de alternatieve munten al iets te stijgen. De daling van Bitcoin had derhalve veel te maken met de overgang van Bitcoin naar alternatieve munten door traders, dus voornamelijk dat dienen we in de gaten te houden de komende weken. Overigens verwacht ik wel richting het einde van het jaar/begin 2020 een nieuwe rally op Bitcoin te bespeuren richting de halving met als koersdoel $25,000.

Dagchart (D) – Bitcoin

Kijken we naar het ingezoomde perspectief op de dag, dan zien we dat Bitcoin een mooie bounce heeft gemaakt op $9,400 en daarna opwaarts de koers heeft voortgezet. Ook kunnen we bespeuren dat we een mogelijk descending triangle patroon aan het maken zijn. Cruciaal voor nu is een doorbraak door het rode gebied. Dit is een groot weerstandsgebied. Mocht er een doorbraak door dat niveau zijn, dan kunnen we weer verder omhoog kijken en kunnen we mogelijk de neerwaartse trend doorbreken. Echter, bij een support/resistance flip op dit niveau, dan kan er weer naar $8,500 gekeken worden en dan duurt het wel weer even voor we bij de neerwaartse trend terecht komen.

De belangrijkste weerstandsniveaus:

  • $10,700/10,900 – Dit hele gebied is een belangrijke weerstand om doorheen te breken als eerste. Mochten we daar doorheen komen, dan kunnen we verder omhoog kijken.
  • $11,600/11,700 – Het volgende niveau na $10,700-10,900.
  • $12,800 – Hoogste weerstandsgebied (ook kan beargumenteerd worden dat dit $14,000 is).

Supportniveaus:

  • $9,400 – Belangrijk steunniveau waar er nu al drie maal een bounce op is geweest. Mocht hij weer getest worden, dan is het aannemelijk dat we een neerbraak naar beneden verwachten.
  • $8.200/8.500 – CME gap en het volgende orderblock waar support gevonden kan worden.

4-uurschart (4U) – Bitcoin

Als we naar dit plaatje kijken, dan kunnen we zien dat we in het weerstandsgebied onszelf bewegen. Daarnaast wordt er mogelijk een bearish flag gemaakt. Zoals eerder gesteld, ik wil echt een break naar boven zien boven dit rode gebied, anders kan het een support/resistance flip zijn en kunnen we weer verder naar beneden gaan kijken. Beslissing wordt midden deze week ongeveer gemaakt!

Mocht er een breakout naar boven zijn, dan wordt het weer belangrijk om de alternatieve munten in de gaten te houden. Deze kunnen hun bloeden dan voort gaan zetten. Mocht dit echter niet lukken en breken de grote alternatieve munten uit hun downtrend, dan kunnen we aan het begin van een mooi seizoen staan.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!