Bitcoin

Bitcoin en goud zie ik als hetzelfde zegt Miljardair Mark Cuban

Mark Cuban, eigenaar van het professionele basketbalteam van Dallas Mavericks, zei laatst: “Ik haat goud. Goud is een religie” en beschouwt Bitcoin (BTC) als fundamenteel vergelijkbaar met goud. Dit meldde hij tijdens een interview met Kitco News op 9 augustus.

“Het zijn beide verzamelobjecten. De waarde is gebaseerd op vraag en aanbod. En het goede nieuws over Bitcoin is dat er een eindige voorraad is die ooit zal worden gecreëerd.”

Cuban merkte op dat particuliere beleggers er goed aan zouden doen om eerst hun persoonlijke schuld af te lossen om rentekosten te vermijden.

“De beste investering die je kunt doen, is je creditcards afbetalen en uw eventuele schulden afbetalen. Als je een studielening hebt met een rentetarief van 7%, als je die lening afbetaalt, verdien je 7%, dat is je onmiddellijke rendement. Dit is een stuk veiliger dan het kiezen van een aandeel of het proberen om onroerend goed te kiezen, of wat het ook is.”

Cuban zei echter wel dat hij goud en Bitcoin als hetzelfde ziet en een zeer lage kijk op goud heeft. Wat betreft zijn standpunt over het edelmetaal, benadrukte Cuban dat om zijn gevoelens over goud als een investering over te brengen, hij zou moeten zeggen:

“Haat met extreme vooroordelen is niet genoeg. Haat met dubbel extreme vooroordelen en een klein beetje hete saus.”

Eerder schreven wij al een artikel over ‘waarom Bitcoin even interessant is als goud’. Heb je dit artikel nog niet gelezen? Lees hem dan hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN