Bitcoin prijs geeft indicatie van geopolitieke spanningen

Bitcoin (BTC) is een toonaangevende indicator van verborgen geopolitieke spanningen. Dit zei voormalig bestuurslid van de Deutsche Bank, Peter Tchir, volgens een Forbes-artikel dat op dinsdag 30 juli gepubliceerd werd.

In het artikel gaf Tchir zijn observaties aan van de correlatie tussen de Bitcoin-prijs en belangrijk nieuws in de industrie. Hij citeert zijn eerdere onderzoek waarin hij beweerde dat BTC in mei sterk steeg toen de Amerikaanse president Donald Trump onthulde dat het handelsovereenkomst met China er zwak uitzag.

Tchir zegt dat de Bitcoin-prijs de afgelopen dagen aanzienlijk is gecorreleerd met de koppen. De analist voegde eraan toe dat BTC / USD is gedaald te midden van voortschrijdende gesprekken en gestegen te midden van negatieve krantenkoppen. Hij verwijst naar een recente tweet van Trump die zei dat China, door de nieuwe tarieven, miljoenen banen verloor.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1156182666871549952

Tchir merkte echter op dat de prijs van Bitcoin nu minder gevoelig lijkt te zijn voor de krantenkoppen in vergelijking met aandelen. Hij schreef:

“Is dat een teken dat de Chinese elite weet dat krantenkoppen negatiever zijn dan de realiteit van de situatie? Het is niet duidelijk genoeg, maar voorlopig denk ik dat Bitcoin suggereert dat er geen alarm is in China, wat positief is.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!