Onafhankelijkheidsdag van Amerika kan zorgen voor een Bitcoin prijsstijging

Een nieuw rapport van crypto analytics-site, SFOX, suggereert dat Bitcoin (BTC) een prijsstijging zou kunnen meemaken op de Onafhankelijkheidsdag van Amerika (4 juli).

In het rapport geeft SFOX aan dat de vakanties een grote impact kunnen hebben tijdens een bullmarket en dat er wellicht een nieuwe FOMO golf ontstaat. Tevens maakt het bedrijf de vergelijking met 2017. In dat jaar markeerde Thanksgiving het begin van de Bitcoin-stijging naar $20.000,-.

De, op vakantie gebaseerde, prijsschommelingen lijken te worden bevestigd door de Google Trends-gegevens. Dit kan, volgens SFOX, wellicht komen door familie- en sociale bijeenkomsten, waarbij de interesse en het bewustzijn aangewakkerd worden, en ook gelegenheid bieden om de activa aan vrienden en geliefden te schenken.

De analisten definiëren de trend als volgt:

“Op sommige momenten dat de markt het al goed doet of verbetert, hebben vakanties de potentie om hernieuwde interesse van consumenten aan te wakkeren bij het kopen van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Dat gedrag is, bijna per definitie, FOMO: Het kopen van een bepaald investeringsproduct omdat men het opwaarts ziet trenden en hiervan mee wil profiteren.”

SFOX richt zich verder tot investeerders en handelaren, en waarschuwt hen dat prijsstijgingen, die worden aangespoord door de ‘grillen’ van ‘massapsychologie’ – in tegenstelling tot die die worden aangedreven door veranderende fundamenten, historisch gezien hebben aangetoond vluchtig te zijn.

Bron: Cointelegraph

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!