Hoofd van Calibra bespreekt vertrouwensproblemen

David Marcus, hoofd van Calibra bij Facebook, benadrukt, in een post van 3 juli, dat Libra-gebruikers niet Facebook volledig hoeven te vertrouwen omdat Facebook niet het enige lid van het Libra-netwerk is. Daarnaast zijn zij van plan om de controle over het netwerk los te laten. Hij zei:

“Facebook heeft geen controle over het netwerk, de valuta of de ondersteunende reserves. Facebook zal bij lancering slechts één van de meer dan honderd leden van de Libra Association zijn. We hebben geen speciale rechten of privileges.”

Marcus ging verder met zeggen dat, hoewel Facebook het bedrijf achter Calibra is, er geen financiële gegevens beschikbaar zullen zijn voor Facebook. Bovendien hebben gebruikers de vrijheid om een reeks andere wallets te gebruiken om Libra op te slaan en/of te gebruiken.

Hij ging verder met:

“Kort gezegd: u hoeft Facebook niet te vertrouwen om te profiteren van de voordelen van Libra. En Facebook heeft geen speciale verantwoordelijkheid over het Libra-netwerk …. We zijn duidelijk geweest over onze aanpak met betrekking tot de scheiding van financiële gegevens en we zullen onze beloftes waarmaken en er hard aan werken om toegevoegde waarde te leveren.”

Het opgeven van de controle over de infrastructuur achter Libra is precies wat Polychain CEO, Carlson-Wee, voorstelde. Hij zei tijdens de blockchain-conferentie Consensus 2019 in mei het volgende:

“Ik denk dat de strategische stap voor Facebook eigenlijk zou zijn om openbare infrastructuur te bouwen. En deze openbare infrastructuur zou kunnen worden opgenomen op alle Facebook-platformen, die natuurlijk eigendom zijn van het bedrijf. Maar met een openbare infrastructuur denk ik dat ze het meeste succes zullen hebben.”

Eerder plaatsten wij een artikel waarin de early-access code van Libra kritiek kreeg. GitHub-gebruiker “gazhayes” zei het volgende:

“Ik heb een alarmerende kwetsbaarheid ontdekt, maar gelukkig is er een heel eenvoudige oplossing. Dit probleem kan gemakkelijk worden opgelost door een permissionless systeem te gebruiken, waarbij de beslissingsbevoegdheid gedecentraliseerd wordt over een zeer groot aantal deelnemers.”

Bron: Cointelegraph

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!