Facebook verwijdert Bitcoin scam ads

Facebook heeft advertenties verwijderd voor een Bitcoin (BTC) scam. De advertenties beweren dat de kroonprins van Abu Dhabi mensen helpt grote winsten te maken met de handel van Bitcoin. Dit meldde The National op 30 juni.

De scam beweert dat Sheikh Mohamed bin Zayed, kroonprins van Abu Dhabi en een plaatsvervangend vier-sterren generaal, persoonlijk een regeling goedkeurde die rijkdom binnen een week garandeerde door Bitcoin trading. De advertenties verschenen ongevraagd in de nieuws feeds van de VAE-bewoners. De post bevat de foto van Sheikh Mohamed en is gemarkeerd als ‘gesponsord’.

Bron: The National

Facebook heeft de frauduleuze berichten verwijderd nadat duizenden investeerders persoonlijke gegevens en geld hadden overhandigd aan criminelen in Oekraïne en Argentinië.

De oplichters vroegen investeerders om een donatie te doen van 1.000 UAE dirhams ($272), waarbij ze claimden dat de Bitcoin-investering de manier was van de prins om ‘iets terug te geven aan de mensen’. De advertenties gaven aan dat de investering $13.000 per dag zou opleveren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!