Presidentskandidaat Andrew Yang belooft crypto regelgeving

Andrew Yang, een Amerikaanse ondernemer en democratische presidentskandidaat van 2020, heeft een duidelijk voorstel gedaan voor het omgaan met regelgeving voor Bitcoin (BTC) en de rest van de digitale activa.

Volgens de campagnewebsite van de kandidaat ziet Yang de huidige crypto-voorschriften als een verhindering op de Amerikaanse markt voor digitale activa. Yang gaat zelfs zover dat hij de New York BitLicense een lastig stuk regelgeving noemt. Hij voegde nog het volgende eraan toe:

“Onze regelgeving omtrent investeren in cryptocurrencies loopt ver achter in de VS”. “We moeten investeerders, ondernemingen en individuen laten weten hoe het landschap eruit ziet en hoe de technologie zal worden behandeld om innovatie en ontwikkeling te ondersteunen. Blockchain-technologie heeft een enorme potentie.”


Yang geeft aan het volgende te willen doen:

  • Definiëren wat een token is en wanneer het een security is
  • Bepalen welke federale agentschappen regelgevingsmacht krijgen over de digitale activa
  • Zorgen voor consumentenbescherming in de ruimte
  • Nationale regelingen bevoordelen ten opzichte van de nationale wetgeving

Yang is de eerste Amerikaanse presidentskandidaat die een heldere beleidsverklaring aflegt over uitgebreide crypto-voorschriften. De voorverkiezingen van de Democratische Partij beginnen in februari volgend jaar.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!