Cryptocurrency hoeft nog niet wettelijk vastgelegd te worden volgens Russische minister van Justitie

Het ministerie van Justitie van Rusland ziet de urgentie niet in om cryptocurrency momenteel juridisch vast te stellen. Dit meldde TASS op 13 februari. De minister van Justitie van Rusland, Alexander Konovalov, verklaarde dat het te vroeg is om crypto-gerelateerde wetgeving te formaliseren. Konovalov baseerde zijn uitspraken op het feit dat volgens de Russische grondwet, cryptocurrencies in het land niet als betaalmethode kunnen worden gebruikt. Zowel de grondwet als de huidige financiële systeemwetgeving in Rusland verbieden cryptocurrencies als betaalmiddel, Konovalov beargumenteerde en verwees hiermee naar artikel 75 van de grondwet. Tijdens een bijeenkomst van de federatieraad, merkte de minister op dat cryptocurrency kan worden beschouwd als een ander type activa in termen van Russische wetgeving. Daarmee adviseren ze wetgevers om deze in het huidige stadium te vermijden. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!