cryptocurrency

Cryptocurrency hoeft nog niet wettelijk vastgelegd te worden volgens Russische minister van Justitie

Het ministerie van Justitie van Rusland ziet de urgentie niet in om cryptocurrency momenteel juridisch vast te stellen. Dit meldde TASS op 13 februari.

De minister van Justitie van Rusland, Alexander Konovalov, verklaarde dat het te vroeg is om crypto-gerelateerde wetgeving te formaliseren. Konovalov baseerde zijn uitspraken op het feit dat volgens de Russische grondwet, cryptocurrencies in het land niet als betaalmethode kunnen worden gebruikt.

Zowel de grondwet als de huidige financiële systeemwetgeving in Rusland verbieden cryptocurrencies als betaalmiddel, Konovalov beargumenteerde en verwees hiermee naar artikel 75 van de grondwet.

Tijdens een bijeenkomst van de federatieraad, merkte de minister op dat cryptocurrency kan worden beschouwd als een ander type activa in termen van Russische wetgeving. Daarmee adviseren ze wetgevers om deze in het huidige stadium te vermijden.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN