Electroneum coin review

Wat is Electroneum?

De ICO van Electroneum bereikte tijdens hun ICO de hard cap van 40 miljoen dollar. Meer dan 690 miljoen ETN werden overgedragen gedurende de eerste 24 uur.

ETN is een Proof-of-Work cryptocurrency gebaseerd op het hash-algoritme CryptoNight. Het werd gevorkt van Monero en streeft naar massale adoptie als een ‘enablement currency’ via mobiele applicaties en instant-betalingstechnologie, vooral in derde wereld landen.

Electroneum is zogezegd de eerste mobiele cryptocurrency. Het Electroneum-team maakt het verkrijgen van de cryptocurrency net zo eenvoudig als het downloaden van een app. Door de barrières rond het verkrijgen van de currency te doorbreken, gelooft het team van Electroneum dat ze massale adoptie sneller kunnen realiseren.

Massale adoptie

Er zijn talloze mensen die verschillende munten willen kopen, maar niet bereid zijn om selfies met hun paspoort naar een website te sturen waar ze niets vanaf weten. Er zijn ook problemen met het koppelen van bankrekeningen en ze moeten vaak hoge fees betalen. Electroneum denkt de oplossing te hebben.

Electroneum richt zich in de eerste plaats op mobiele acceptatie door de, op een wallet gebaseerde, applicatie en mobiele mining-ervaring. De wallet biedt een niet-bewarende manier om ETN op te slaan en te verwerken waar gebruiksgemak voorop staat. Daarnaast is Electroneum gebouwd op de codebase van Monero om transacties op een gedecentraliseerde blockchain mogelijk te maken.

De extra ervaring omtrent mobile mining, alleen een simulator op basis van beschikbare CPU-capaciteit in plaats van daadwerkelijk minen, stelt gebruikers bloot aan het idee van crypto-valuta mining, zonder de complexiteit en kennis die normaal vereist is.

Deze functie is bedoeld om groei en massale acceptatie van het bredere ecosysteem (p2p en pos-betalingen) te stimuleren, vooral in ontwikkelingslanden. Dat heeft geleid tot partnerships met mobiele netwerkoperators die consumenten kortingen geven, wanneer zij deelnemen aan het ETN-netwerk.

Eenvoudige betalingen met Electroneum

In april kondigde Electroneum aan dat de wereldwijde patentaanvraag was toegekend aan hun directe crypto-valutabetalingsproces (met behulp van ETN, Bitcoin of andere crypto-valuta’s). Dit zorgt voor eenvoudige integratie met bestaande elektronische kassasystemen voor restaurants, detailhandelaren en andere verkopers via hun API-systeem en het zorgt ervoor dat de retailers geen speciale apparatuur dienen aan te schaffen.

Het haalt direct de balans van de wallet af, waardoor de klanten meteen kunnen betalen. Aan de kant van de klant is het app-proces van de smartphone vrij eenvoudig en vergelijkbaar met Apple Pay. Het werkt ook tussen mobiele telefoons voor transacties in ontwikkelingslanden. Electroneum zorgt voor directere transacties en je hoeft dus niet lang te wachten op betalingen. Momenteel wordt de betaling door de verkoper bewaard in de vorm van een crypto-valuta. Voor degenen die dit niet willen, is verdere integratie met instant fiat-conversie mogelijk, echter zou dit de voordelen teniet doen.

De technologie

Net als Monero heeft Electroneum enkele ingebouwde privacy-features. Een van de belangrijkste features is het stealth-adres van Electroneum. Dit is een éénmalige openbare sleutel die voorkomt dat geld van ontvangers wordt gekoppeld aan hun wallet. Dat adres kan worden gecontroleerd door een externe partij om te bewijzen dat de transactie heeft plaatsgevonden (waarbij de afzender zijn sleutel voor openbare weergave heeft gedeeld). De ontvanger krijgt zijn geld via de private view-toets van de wallet die de blockchain scant. Nadat de portemonnee is gedetecteerd en opgehaald, wordt er een privésleutel, voor éénmalig gebruik, aangemaakt (overeenkomend met de openbare sleutel van de afzender).

De ontvanger kan het ontvangen bedrag nu uitgeven met behulp van zijn privé-uitgavesleutel. Dit gebeurt zonder dat de afzender, ontvanger of het afgehandelde bedrag openbaar gelinkt is.

Naast deze mooie feature zijn transacties ook redelijk snel en goedkoop. De fees worden gebaseerd op basis van de verkeersdrukte op het netwerk. Het overgrote deel van de transacties kost minder dan 0,2 ETN aan totale kosten en er worden om de minuut nieuwe blokken toegevoegd.

De codebase van Electroneum probeert te voorkomen dat krachtige ASIC’s een enorm voordeel hebben ten opzichte van CPU-miners. De mining-feature maakt gebruik van een geheugengebonden algoritme om CPU-mining aan te moedigen, waardoor gemiddelde gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot ETN.

Het team

Electroneum is, na eigen zeggen, de eerste Britse cryptocurrency en het team van 18 is dan ook gevestigd in Kent. Electroneum wordt geleid door Richard Ells. Richard is ook de mede-oprichter van SiteWizard en Retortal.com. Hij heeft een team van ervaren ontwikkelaars, strategen, marketeers en gebruikerservaring-specialisten om zich heen verzameld.

James Atkinson is het hoofd van het Electroneum Development Team en heeft meer dan 10 jaar ervaring. Hij leidt o.a. de ontwikkeling van de Electroneum-applicatie.

Dean Cole onderhoudt en ontwikkelt de servers die nodig zijn voor o.a. mining en transacties.

Electroneum is verder een transparante onderneming en bereid om hun reputatie op het spel te zetten voor dit project.

Token informatie

Naam: Electroneum
Ticker: ETN
Total Supply: 8.600.700.247
Circulating Supply: 21.000.000.000
Huidige prijs: $ 0,008440
Huidige marketcap: $72.000.000
Waar te koop: Bitcoinmeester

Roadmap

Positieve/negatieve punten

Positieve punten:

  • Erg sterk team: Met grote namen zoals Richard Ells, heeft Electroneum een grote voorsprong op de concurrentie. Daarnaast heeft Electroneum voldoende ervaring aangetrokken, waardoor het een stuk makkelijker is om de markt te veroveren.
  • Sterk concept: Het concept van Electroneum is erg sterk. Ze concentreren zich voornamelijk op ontwikkelingslanden en er zijn weinig tot geen projecten die zich ook op deze markt focussen.

Negatieve punten:

  • Grote concurrentie door de huidige markt: De grootste concurrent van Electroneum zijn de huidige bestaande betaalmethodes, zoals o.a. creditcard, pinbetalingen, etc. Dit is de gevestigde orde en het is erg lastig om hier tussen te komen, vooral nu de crypto-markt erg volatiel is.
  • Valse start: Tijdens de officiële lancering, november 2017, lag het netwerk direct onder vuur en was het gedurende enkele weken ontoegankelijk voor de ICO-investeerders, terwijl HackerOne werd ingeschakeld om beveiligingsproblemen aan te pakken. Het is vervolgens, met succes, opnieuw gelanceerd in december 2017.

Aanbeveling

Ondanks de valse start, heeft Electroneum een erg sterke community weten te creëren en real-world oplossingen eten uit te werken. De unieke manier waarop deze infrastructuur wordt gebouwd, in een gebruiksvriendelijke omgeving en met een te verwaarlozen prijs voor eindgebruikers door virale stimulering en kostencompensatie, is erg indrukwekkend te noemen. Daarnaast staat er een erg sterk team achter die ervoor kan zorgen dat Electroneum hun doel, massale adoptie, kan gaan verwezenlijken.

Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!