De Nederlandsche Bank wil cryptobedrijven reguleren

De Nederlandsche Bank, wil cryptobedrijven reguleren en verplicht bedrijven tot het bezitten van een vergunning. Door het reguleren van cryptobedrijven wil de bank het witwassen van geld en het gebruik van cryptocurrencies voor het financieren van terrorisme verminderen. Om in aanmerking te komen voor een vergunning moeten crypto-bedrijven ‘ongebruikelijke transacties’ aangeven en exact weten wie hun klanten zijn. De Nederlandsche Bank geeft aan dat de regulatie noodzakelijk is, omdat de gedecentraliseerde en anonieme crypto-markt het doelwit is voor witwassers.

Gebruik crypto exchanges voor witwaspraktijken

Volgens een onderzoek is er wereldwijd in de afgelopen twee jaar meer dan $88 miljoen witgewassen over 46 crypto exchanges. ShapeShift AG – dat in Zwitserland is opgericht maar werkt vanuit de Verenigde Staten, zou vanaf 2016 meer dan $9 miljoen aan illegale fondsen hebben verwerkt. De altcoin exchange liet eerder gebruikers anoniem Bitcoin en andere virtuele valuta verhandelen, maar sindsdien is een KYC verplicht. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!