Britse financiële toezichthouders kunnen crypto-derivaten gaan verbieden

De Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), kan mogelijk cryptocurrency-derivaten, zoals futures, gaan verbieden als onderdeel van zijn “meest uitgebreide reactie” op de industrie. Dit meldt Finance Magnates op dinsdag 20 november. Christopher Woolard, strategie en concurrenctie directeur bij de FCA, zei in een toespraak op een conferentie in Londen dat de organisatie gaat vergaderen over het verbieden van zogenaamde cryptocurrency contracts-for-difference (CFD’s). Woolard zei het volgende:
“We zijn bezorgd dat retail consumenten de complexe, volatiele en vaak leveraged derivatenproducten worden verkocht, die gebaseerd zijn op exchange tokens, met onderliggende integriteitsproblemen.”
Verschillende facties in het Verenigd Koninkrijk hadden de afgelopen tijd al hun kritiek geuit over de prioriteiten en intenties van de FCA met betrekking tot cryptocurrencies. In de toespraak van dinsdag schetste Woolard de bevindingen van een speciale ‘Taskforce’ die in maart aanbevelingen begon te formuleren. Het idee van een verbod op crypto-derivaten kwam voor het eerst naar boven in oktober. De groep had cryptocurrencies in drie typen afgebakend, security tokens, exchange tokens (zoals Bitcoin) en utility tokens. Een recente enquête toonde ondertussen aan dat de kennis, eigendom en bekendheid van Bitcoin onder Britse consumenten aanzienlijk is toegenomen. Dit betekent dat de druk voor goede regelgevingen tevens is toegenomen. Met betrekking tot ongeoorloofd gebruik van tokens, kondigde Woolard bovendien plannen aan om, wat hij noemde, “een van de meest omvattende antwoorden wereldwijd voor het gebruik van cryptoassets voor illegale activiteiten” te gaan introduceren. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!