Ethereum mede-oprichter zegt dat de adoptie van blockchain langer gaat duren dan het internet

Volgens mede-oprichter van Ethereum (ETH) en maker van ConsenSys, Joseph Lubin, zal blockchain “waarschijnlijk iets langer duren” om zich te ontwikkelen dan het internet. Dit omdat het “veel gecompliceerder” is. Dit zei Lubin in een interview tegen het Duitse t3n op vrijdag 9 november. Hij vertelde de verslaggever dat blockchain-technologie zich op dezelfde manier ontwikkelt als het web en noemt de exponentiële groei met tot nu toe al ‘honderden projecten die nu al praktisch zijn voor mensen om te gebruiken’. Daarnaast zei hij ook dat distributed ledger technology (DLT) in staat zal zijn om ‘de maatschappij meer, dan het internet, te doordringen’ en een gedecentraliseerd internet of Web3 mogelijk zal maken. Lubin voorspelde echter dat de mass-adoption van blockchain langer zal duren dan die van het internet:
“Blockchain-projecten zullen mensen in staat stellen om meer dingen te bouwen die weer van pas zullen komen. Dat is hoe het web is ontwikkeld. Het duurt waarschijnlijk iets langer, omdat het veel gecompliceerder is. Omdat we ook werken aan onderwerpen als digitaal geld, zal blockchain de maatschappij meer doordringen dan het internet. Alles zal in een Web3 worden gedaan.”
In het interview benadrukte Lubin het feit dat ConsenSys “geboren” was vóór de release van Ethereum, met het doel om de tools en infrastructuur te bouwen om een gedecentraliseerd “ecosysteem” te bouwen waarin Ethereum zou kunnen functioneren. Daarnaast gaf hij aan dat het bedrijf geïnteresseerd is om dat ecosysteem verder te brengen in plaats van het te “beheersen”:
“Wij doen veel dingen, maar we zijn niet geïnteresseerd in het beheersen van het ecosysteem. We zijn geïnteresseerd in het promoten van het ecosysteem.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!