IBM sluit deal met Carrefour voor Food Trust

IBM is al jaren bezig met blockchain-technologie. Een van de speerpunten van IBM is voedselveiligheid en transparantie van de toeleveringsketen. De blockchain-divisie van IBM heeft eerder een oplossing ontwikkeld voor de supermarktafdeling van Walmart om de voedselveiligheid te verbeteren, zoals wordt uitgelegd in de volgende video:

Carrefour en IBM

Nu heeft IBM ook een deal kunnen sluiten met het Franse bedrijf Carrefour. Carrefour is één van de grootste internationale supermarktketens ter wereld. Carrefour heeft momenteel meer dan 12.000 locaties. IBM heeft Carrefour dus als klant mogen verwelkomen. Het bedrijf gaat gebruik maken van Food Trust. Dit is het op maat gemaakte blockchain-datasysteem van IBM. Carrefour gaat dit integreren in hun supply-chain. Carrefour is slechts één van de vele klanten die IBM denkt te gaan aantrekken. Sinds maandag is het Food Trust-systeem live en kan iedereen in de voedingsindustrie zich abonneren op het modulaire softwaresysteem dat drie primaire toepassingen biedt.

De drie toepassingen van Food Trust

  1. Sneller en nauwkeuriger inzicht in de kosten van producten die worden gekocht. In de pre-blockchain-en-internetwereld was dit een lastig proces voor retailers, waarbij hele afdelingen hier aan gewijd waren. Food Trust maakt dit proces nu een stuk simpeler.
  2. Een product voor verbeterde certificeringssnelheid. Hierdoor wordt het gemakkelijker om taglines te verkrijgen, zoals ‘eerlijke handel’ of ‘organisch’ (of ontdekken dat ze onjuist zijn).
  3. Basistoepassing voor toegang en het invoeren van gegevens in de Blockchain van Food Trust.
Wij van CryptoBenelux zijn erg benieuwd wanneer dit soort toepassingen in Nederland toegepast gaan worden. Het zou bijvoorbeeld voor de Albert Heijn erg interessant kunnen zijn, omdat een gezonde levensstijl steeds belangrijker wordt en de consument zich niet langer voor de gek laat houden. Een oplossing zoals deze zou er dus voor zorgen dat er gelijk duidelijk wordt wat er precies in ons eten zit. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!