Dragonchain coin review

Dragonchain begon zijn leven als een private blockchain-platform van Disney. Het platform werd later vrijgegeven als open source-software. In 2017 werd het overgenomen door Dragonchain Foundation (een non-profit organisatie uit Seattle) en vanaf dat moment werkt het volledig onafhankelijk. Veel teamleden komen van Disney, echter wordt het op dit moment niet meer officieel gebacked door Disney.

Dragonchain in het kort

Dragonchain wil bedrijven voorzien van hun eigen blockchain. Deze blockchain zal veilig en schaalbaar moeten zijn. dApps kunnen in verschillende talen gemaakt worden. Daarnaast kunnen de bedrijven zelf kiezen of hun eigen blockchain op basis van ETH, NEO, ETC, etc. gemaakt wordt. Het wordt heel eenvoudig om alle voordelen van de blockchain te gebruiken met het beveiligen van gegevens als topprioriteit. De veiligheid is hoger dankzij een 5-laags nodesysteem. Het ecosysteem bestaat uit 3 hoofd elementen:
  • Incubator
  • Platform
  • Markplaats

Incubator

De incubator van Dragonchain maakt het mogelijk voor bedrijven om een eigen blockchain project te starten. Het geeft DRGN holders tevens de mogelijkheid om in deze projecten te investeren. De bedrijven kunnen zelf kiezen of ze gebruik willen maken van een private of public blockchain. De lanceringscriteria zijn afhankelijk van project- en marktomstandigheden, maar omvatten altijd een werkende POC, een wettelijk goedgekeurde tokenclassificatie en gebruiksreden, alle noodzakelijke marketingstrategieën en middelen die nodig zijn om het product en de use-case duidelijk te communiceren.

Platform

Bouw op een schaalbaar, serverloos platform met ingebouwde bescherming van bedrijfsgegevens met behulp van gevestigde programmeertalen (Java, Python, Node, C #) en interchain-mogelijkheden met andere openbare blockchains.

Marktplaats

Op de marktplaats kan je dingen vinden die eerder ontwikkeld zijn. Zo hoeft dus nooit het wiel opnieuw uit te vinden. Daarnaast kan je vooraf gebouwde smartcontracts, gekwalificeerde leveranciers, gespecialiseerde experts en andere projecten vinden.

Waarom Dragonchain?

Oke dit klinkt allemaal erg leuk, maar waarom zouden bedrijven voor Dragonchain moeten kiezen?
  • Ten eerste is er het probleem van de softwareontwikkeling. Overstappen op blockchain voor zakelijke doeleinden zal bijna onvermijdelijk gepaard gaan met een aantal aangepaste codes, maar veel blockchain-platforms vereisen dat programmeurs een nieuwe taal leren voordat ze kunnen beginnen.Dragonchain daarentegen zorgt voor integratie terwijl ontwikkelaars in hun bestaande ontwikkelomgeving kunnen blijven (inclusief Java, Python, Node, C #, Go en meer). Dit betekent dat er geen behoefte is aan extra training en dat het niet nodig is om dure en moeilijk te vinden blockchain-ontwikkelaars in te huren.
  • Ten tweede zorgt Dragonchain voor efficiëntie. Blockchains bieden betrouwbare grootboeken door complexe systemen van netwerkconsensus. Dit kost echter veel tijd en geld om dit te bereiken.Dragonchain biedt een breed spectrum aan consensusoplossingen, zodat bedrijven hun systemen kunnen optimaliseren voor hun eigen behoeften, afhankelijk van de aard van de transactie en afhankelijk van een hoger of lager niveau van vertrouwen.
  • Ten derde is er het probleem van valuta’s. Veel blockchain-platforms werken via complexe token-economieën, maar voor een bedrijf kan het heel moeilijk zijn om uit te zoeken wat je nodig hebt (en wat zal werken) voordat je zelfs bent begonnen met het gebruiken van blockchain.Dragonchain biedt een valuta-agnostisch platform waarmee bedrijven met of zonder tokens kunnen werken. Bedrijven die hun netwerken willen runnen via hun eigen aangepaste tokeneconomie zijn welkom om dat te doen, maar bedrijven die liever wat gegevens verzamelen over hoe hun systeem werkt, voordat ze een of andere economie proberen te implementeren, kunnen ook gebruik maken van Dragonchain.
  • Het laatste punt is dat Dragonchain kan zorgen voor privacy. Een van de belangrijkste voordelen van traditionele smartcontracts is dat ze openbaar zijn. Maar in sommige gevallen is deze oplossing niet ideaal voor bedrijven, die mogelijk privé-gegevens moeten verwerken of contracten met klanten moeten opzetten waarvan ze niet willen dat ze volledig openbaar zijn.Om dit probleem op te lossen, biedt Dragonchain maatwerk en privacyopties, waardoor bedrijven die extra privacy nodig hebben, kunnen profiteren van de automatisering van smartcontracts, zonder hun gevoelige gegevens openbaar te hoeven maken.

Het team

Dragonchain heeft een erg sterk team. Veel teamleden, met Joe Roets als CEO, hebben een goede ondernemersachtergrond die essentieel is in een project dat gericht is op B2B-sector. Al de andere posities worden ook goed ingevuld door mensen met ervaring. Er is daarnaast een goede mix te vinden tussen zakenlui en ontwikkelaars. De meerderheid van de medewerkers werkt fulltime. Het is een zeer solide groep die over de knowhow en ervaring beschikt om niet alleen een succesvol blockchain-project te creëren, maar ook om de overkoepelende grote organisatie succesvol te maken.

DRGN functie:

DRGN gebruikt om toegang te krijgen tot elk deel van het platform. Dit betekent o.a. abonneren op een datafeed, toegang krijgen tot een geavanceerde smartcontractbibliotheek, vroegtijdig toegang krijgen of korting krijgen op tokens voor incubators, etc.

Agenda

Aanbeveling

Dragonchain heeft veel potentie om een top 10 project te worden. Het versimpeld adoptie en Dragonchain maakt het mogelijk om projecten simpel te lanceren via het platform. De prijs is nu erg veel gezakt vergeleken met de prijs van vorig jaar. DRGN trade nu voor $ 0,18. Zelf heb ik een aardige bag van dit project. Dit is geen financieel advies, echter denk ik dat project weer hun oude niveau kan gaan halen, wanneer de bullmarkt terugkeert. Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!