BMW werkt samen met blockchain start-up BLOOM

Via een medium post heeft BMW Group Financial Services een samenwerking aangekondigd met blockchain start-up Bloom, om efficiënt haar customer journey en user experience te stroomlijnen.

Bloom

Bloom helpt mee om het traditionele lenen van kredieten makkelijker te maken en om het risico te verlagen dat consumentengegevens blootgesteld worden. Gebruikers kunnen hun informatie veilig stellen op hun apparaat en een krediet indienen zonder hun gegevens vrij te geven. Dit is mogelijk via Bloom’s mobiele blockchain applicatie. Het is voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van deze blockchain-technologie door het simpele aanmeldproces. De manier waarop particuliere financieringen worden aangevraagd zal door deze stap van BMW Financial services drastisch veranderen. Bloom is enorm gemotiveerd om mee te werken aan het vooruitstrevende initiatief. Anne Ching, hoofd samenwerkingen bij Bloom, zei:
”Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken met het BMW Financial Services team. Het doel is om een efficiënte en makkelijke kredietaanvraag te ontwikkelen om de customer journey te verbeteren”.
De CEO van BMW Group Financial Services USA, Ian Smith, gaf ook aan dat BMW open staat om te kijken naar alle mogelijkheden waarop blockchain grootboeken de verandering van informatie-opslag, betaling en klantinformatie kunnen ondersteunen. Volgens Smith is het BMW’s doel om een groot deel van alle verwerkingen te automatiseren en meer te focussen op het beveiligen en volgen van data. Dit initiatief is deel van het BMW samenwerkingslab 2018. Hier zullen zes start-ups 10 weken lang aan meedoen op het kantoor van BMW Financial Services in Hilliard, Ohio. Met het programma zullen ze zich focussen op bepaalde kritieke vlakken, zoals het bouwen van een blockchain-strategie, het digitaliseren van de customer journey, data-analyse en inzichten. BMW heeft blockchain-technologie getest om een aantal problemen te verhelpen. De auto gigant is tevens ook een van de bedrijven achter Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI) naast Ford, GM en anderen. Het initiatief is opgezet om de adoptie van gedistribueerde grootboeken en soortgelijke technologieën te versnellen binnen de auto-industrie.

Daimler

Er zijn nog een aantal andere autofabrikanten die blockchain gebaseerde klantenfinancieringen hebben ontworpen. Daimler AG is er een van en nam vorig jaar PayCAsh Europe SA over. Het doel is om een elektronische betalingsdienst platform te lanceren. Met deze betalingsdienst heb je verschillende betalingsmogelijkheden, waaronder Bitcoin. Het betalingsdienst platform was onderdeel van Daimler’s “mobiliteits- en digitaliseringsstrategie”. Klanten konden hierdoor via hun mobiele telefoon voor de Daimler diensten betalen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!