Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Verdien $60.000 als je Elrond’s code weet te kraken

Beniamin Mincu, De CEO en oprichter van het Elrond-network, looft nu een bounty tot $60.000 uit aan node-runners die de code van Elrond kunnen verwoesten. Deelnemers hebben 15 dagen de tijd om dit te doen.

Bijna twee jaar na de eerste onthulling van zijn “veilige proof-of-stake” -protocol in het technische whitepaper, zal het nu 24-koppige ontwikkelteam van Mincu en Elrond een flinke bounty uitbetalen als er een fout in de code wordt ontdekt.

Mincu’s doel met de zogenaamde “Battle of the Nodes: Unchained” -campagne is natuurlijk om elke bug, aanvalsmogelijkheid, kwetsbaarheid en kritisch breekpunt op Elrond bloot te leggen, voordat hackers dit doen. Deze bounty zal testen of het netwerk klaar is voor de lancering van het mainnet, zei hij.

Mincu zei het volgende tegen CoinDesk:

“Als we, ondanks dit soort aanvallen en stresstests, 15 dagen zonder onderbrekingen een stabiel netwerk hebben, weten we op dat moment dat Elrond eindelijk goed voorbereid en robuust genoeg is om live te gaan.”

1xbit

Het tijdslimiet van 15 dagen wordt gereset wanneer het netwerk toch uitgeschakeld weet te worden. Het netwerk heeft tot nu toe 3 aanvallen verijdeld. Er zijn echter wel voldoende bugs gevonden die de moeite waard zijn om te repareren, en er zijn nog genoeg node-runners in de strijd om een deel van die $60.000 te bemachtigen.

Michu zei hier het volgende over:

“Dagelijks ontdekken we enkele dingen die we kunnen verbeteren van de validators. We brengen meestal één of twee releases per dag uit.”

In deze releases zitten oplossingen voor bugs, duidelijkheidsproblemen en andere pijnpunten die de 1.700 deelnemers aan hebben gegeven.

Maar de inspanning gaat niet alleen over het geld en de bugs, zei Mincu. Er is namelijk ook een competitie voor mainnet-validator-slots. Ongeveer 34% van de eerste 1.500 nodes van Elrond (500 voor elke shardingspool en nog eens 500 voor de metachain) gaat gedeeltelijk naar “vertrouwde” partijen die het project hebben geholpen in deze zoektocht naar bugs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!