Ethereum adresgegevens laat negatieve cijfers zien

De collectieve crash op de cryptomarkt op 12 maart was één van de ergste in de recente geschiedenis, met grote gevolgen voor een tal van marktfundamentals. Volgens intotheblock.com ondergingen de meeste Ethereum adressen substantiële veranderingen, op het moment van schrijven.

Inkomend vs uitgaand kapitaal

Bron: intotheblock.com

Uit gegevens van het analyseplatform bleek dat, na de daling van 48% op 12 en 13 maart, het aantal adressen dat een uitstroom van kapitaal registreerde het aantal adressen met instromend kapitaal enorm had overtroffen. Volgens de statistieken heeft meer dan 92% van de adressen een uitstroom van kapitaal geregistreerd.

Slechts een magere 1,18 miljoen adressen hebben kapitaal instroom geregistreerd, in vergelijking met de 33,17 miljoen adressen waar geld van weg ging. In termen van volume verliet maar liefst $9,23 miljard van 33,17 miljoen adressen, terwijl er ongeveer $2,43 miljard bij de ‘kleine’ groep van 1,18 miljoen adressen binnenkwam.

Winst vs verlies

Bron: intotheblock.com

Qua winstgevendheid is er een vergelijkbaar beeld te zien wat betreft de adressen, maar het verschil bleef ook relatief groot. Het aantal adressen dat winst boekte was slechts 5,34 miljoen, dat is ongeveer 15% van het totaal. Aan de andere kant boekten iets minder dan 30 miljoen aanzienlijke verliezen, met bijna 1,22 miljoen adressen tegen een break-even prijs.

Het is echter belangrijk op te merken dat meer dan 4,1 miljoen adressen ongeveer $11,89 miljoen accumuleerden, mogelijk al in het begin. Dit betekent dat al deze ETH door de Ethereum Foundation, of zelfs grote ontwikkelaars, in cold wallets zou kunnen worden gehouden.

Volatiliteit van Ethereum dichtbij de niveaus van februari 2018

Bron: intotheblock.com

Hoewel het volkomen normaal is dat de volatiliteitsniveaus stijgen in dit soort onzekere tijden, werd er vastgesteld dat de volatiliteit van Ethereum op 19 maart een niveau van 133,90% bereikte. Deze niveaus werden voor het laatst waargenomen in februari 2018, direct na de bullish rally van 2017. In die tijd was de waardering van Ethereum in een maand tijd gezakt van meer dan $800 naar minder dan $400.

Bron: AMBCrypto

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Ethereum, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!