Voormalig Ripple-bestuurslid verwacht groei voor XRP in 2024: ETF’s en stablecoins in de spotlight

Sean McBride, een voormalig bestuurslid bij Ripple, deelde onlangs zijn visie over de toekomst van XRP en de mogelijke lancering van een XRP-gebaseerde ETF, waarbij hij tevens dieper in ging op zijn verwachtingen van de XRP koers.

Verwachtingen voor een XRP ETF

Zowel Canary Capital als Bitwise hebben aanvragen ingediend voor een XRP ETF, en Grayscale wil zijn crypto fonds, inclusief XRP, omvormen tot een bredere crypto ETF. McBride speculeert dan ook dat een XRP ETF binnen de kortste keren zou kunnen verschijnen, met een deadline in november 2024.

Deze bewegingen hebben de verwachtingen van XRP-investeerders aangewakkerd, hoewel de SEC’s goedkeuring nog altijd onzeker is. James Seyffart van Bloomberg gaf aan dat een goedkeuring weleens afhankelijk zou kunnen zijn van significante veranderingen binnen de SEC of zelfs wetswijzigingen in het Congres.

De impact van XRP ETF’s en RLUSD op de prijs

De huidige marktprijs van XRP schommelt rond de $0,5256, wat een daling van meer dan 10% in het afgelopen jaar betekent. Toch ziet McBride 2024 als een potentieel hersteljaar voor XRP. Hij gelooft dat positieve ontwikkelingen rondom ETF’s de prijs kunnen doen stijgen. De cryptomarkt gedraagt zich echter grillig, en met name heeft de onzekere Bitcoin koers een flinke invloed op de prestaties van XRP.

Niet alleen ETF’s, maar ook Ripple’s RLUSD stablecoin zou een grote rol kunnen spelen. McBride ziet een grote toekomst voor deze stablecoin, vooral met de groeiende markt voor stablecoins. Hij is optimistisch over de impact die RLUSD kan hebben op het XRP-ecosysteem.

Naast het vertrouwen vanuit McBride, benadrukte Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, tijdens een recent interview het belang van stablecoins voor Ripple’s betalingsoplossingen, en gaf aan dat de institutionele adoptie van USDC een indicatie was voor de mogelijkheden van RLUSD.

Conclusie: Toekomst blijft onzeker

Ripple’s balans en liquiditeit zijn sterk, waardoor het bedrijf goed gepositioneerd is om in te spelen op marktkansen zonder rechtstreeks te concurreren met bestaande reuzen zoals Tether en USDC. McBride’s inzicht biedt een interessant perspectief op wat XRP in 2024 te wachten staat. Met een mogelijke ETF en de introductie van een nieuwe stablecoin, houden XRP-houders de marktontwikkelingen scherp in de gaten, hopend op een gunstige prijsbeweging. Het blijft echter afwachten hoe de regelgeving en de markt zich ontwikkelen, maar de groeipotentie voor XRP blijf enorm.