BlackRock schrijft geschiedenis met 400.000 Bitcoin

BlackRock heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn Bitcoin (BTC) bezit, met in totaal meer dan 400.000 BTC. Momenteel wordt het bezit van het hedgefonds gewaardeerd op ongeveer $26,98 miljard, met een totaal van 403.725 BTC.

Grote Bitcoin-accumulatie door BlackRock

Deze grote accumulatie volgt nadat het vermogensbeheer bedrijf de afgelopen twee weken nog eens 34.085 BTC heeft gekocht, wat naar schatting zo’n $2,3 miljard waard is, volgens Lookonchain. De voortdurende instroom in Bitcoin ETF’s helpt BlackRock zijn aanwezigheid op de cryptomarkt te vergroten, waardoor het bedrijf een dominante speler wordt.

Dit toont aan dat Bitcoin ETF’s steeds belangrijker worden als manier voor instellingen om BTC te bezitten. Naarmate het bedrijf zijn bezit vergroot, denken sommigen dat de toekomst van Bitcoin wel eens kan veranderen. De rol van Bitcoin ETF’s kunnen door de recente goedkeuring van opties door de SEC nog groter worden.

BlackRock BTC-holdings
BlackRock BTC-holdings. Bron: Lookonchain

Impact van BlackRock’s groeiende invloed

Sommigen voorspellen zelfs een toekomst met “Bitcoin-oorlogen,” waarbij sommigen dystopische theorieën verspreiden dat BlackRock uiteindelijk zal streven naar een splitsing van de originele BTC-chain en vervolgens zijn eigen gesplitste chain zal promoten als de ‘echte’, met behulp van zijn enorme middelen. Hoewel dit niet onmogelijk lijkt, lijkt het momenteel meer op een complottheorie.

Bitcoin prijs versus BlackRocks Bitcoin ETF
Bitcoin prijs versus BlackRocks Bitcoin ETF. Bron: Lookonchain

Ondertussen heeft het snelle tempo van Bitcoin-accumulatie mensen aan het denken gezet over waar BlackRock de grens zal trekken in zijn streven naar dominantie op de cryptomarkt. Aan de andere kant staat het financiële zwaargewicht tegenover andere belangrijke belanghebbenden in de Bitcoin-wereld, waaronder figuren als Michael Saylor met MicroStrategy’s Bitcoin-bezit, mining-entiteiten, vroege adopters en miljoenen individuele investeerders die een grote en gedecentraliseerde markt vertegenwoordigen. Of zij in staat zullen zijn om een solide tegenwicht te bieden aan BlackRock, is echter een andere vraag.