Elon Musk blijft neutraal op XRP en bespreekt crypto’s rol in individuele vrijheid

Tijdens een recent evenement heeft Elon Musk, de CEO van Tesla, SpaceX en X (voorheen Twitter), duidelijk gemaakt dat hij neutraal denkt over XRP, de cryptocurrency van Ripple Labs. Hij besloot echter wel het grotere belang van crypto als middel om persoonlijke vrijheid en decentralisatie te benadrukken.

Musk blijft neutraal over XRP

In een video die werd gedeeld door XRP-enthousiast Bill Morgan, gaf Musk aan geen uitspraken te willen doen over cryptocurrencies, inclusief XRP. Hij beschreef het als volgt:

“Ik ga zeker geen uitspraak doen over een specifieke crypto, maar ik geloof wel dat cryptocurrency een sterke verdediging is tegen centralisatie.”

Hoewel hij eerder openlijk zijn steun heeft voor andere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE) heeft geuit, blijft hij opvallend terughoudend over XRP. Deze voorzichtigheid kan worden gezien in het licht van de aanhoudende juridische problemen rondom XRP, echter kan het ook als een afwijzing gezien worden, vooral gezien de constante kritiek die XRP ontvangt over zijn gecentraliseerde structuur.

Crypto tegen centralisatie en vóór persoonlijke vrijheid

Musk’s visie op crypto sluit echter aan bij zijn bredere filosofieën, die decentralisatie omarmen – van elektrische auto’s tot ruimtevaart. Hij suggereert dat cryptocurrencies een cruciale rol spelen in het deel van individuele vrijheden, een terugkerend thema in zijn gesprekken over digitale valuta.

Musk hamert op dit thema, aangezien hij zich zorgen maakt over de financiële gezondheid van de Verenigde Staten door onhoudbare uitgaven van de overheid. Zo waarschuwde hij:

“De federale overheid leidt Amerika richting een faillissement.”