Stablecoin-uitgever Tether kondigde op zijn 10e verjaardag aan dat het een documentaire zal uitbrengen over USDT en de impact ervan op het bestrijden van inflatie.
In de trailer presenteerde Tether interviews met gebruikers die hebben geprofiteerd van de stablecoin terwijl ze proberen inflatie te bestrijden. De trailer toonde interviews in Turkije, Brazilië en Argentinië, waar mensen te maken hebben met hoge inflatiecijfers.
De teaser probeert de USDT-stablecoin van Tether af te schilderen als een hulpmiddel dat mensen op een vergelijkbare manier gebruiken als de Amerikaanse dollar. Een geïnterviewde beweerde dat in Brazilië “Tether met USDT goed is voor 90% van de transacties die Brazilië overdag doet.”
In 2023 steeg de adoptie van USDT in Brazilië aanzienlijk, waarbij het 80% van alle cryptotransacties in het land uitmaakte.
Tether viert zijn 10e verjaardag
De eerste tokens van Tether werden gelanceerd op 6 oktober 2014. Ondernemer Brock Pierce richtte het project aanvankelijk op met Reeve Collins en softwareontwikkelaar Craig Sellars. De startup Realcoin legde de basis voor Tether’s operaties voordat het zich omdoopte tot wat het nu is.
Het simpele uitgangspunt van de token is dat het een token biedt dat fiatvaluta vertegenwoordigt met een 1:1 verhouding, inclusief de mogelijkheid om activa wereldwijd over te dragen met behulp van blockchaintechnologie.
Aanvankelijk werd USDT gebouwd en beheerd met behulp van een OmniLayer-platform dat was gebouwd op het Bitcoin-protocol. De stablecoin breidde zich vervolgens uit naar vele andere blockchains, waaronder Ethereum, Tron en The Open Network.
Met een marktkapitalisatie van 120 miljard dollar blijft USDT de grootste stablecoin qua marktkapitalisatie. Deze waardering maakt het ook het derde grootste crypto-actief in het algemeen, na Bitcoin (BTC) en Ether (ETH).
Financiële inclusie voor mensen die ‘achterblijven’
In een bericht op X (voorheen Twitter) zei Tether-CEO Paolo Ardoino dat het bedrijf een “symbool van disintermediatie, veerkracht en stabiliteit” is geworden. De directeur zei dat het bedrijf gelooft in het versterken van mensen, gemeenschappen en hele landen. Hij schreef:
“Onze focus is altijd geweest (en zal altijd zijn) de laatste mijl. Rijke mensen hebben al tientallen manieren om transacties uit te voeren en vermogen op te slaan. Wij bouwen financiële technologie voor de mensen die achterblijven.”
Ardoino zei ook dat Tether financiële inclusie brengt voor mensen in ontwikkelingslanden die geen bankrekeningen hebben omdat ze niet genoeg inkomsten genereren voor traditionele banken.