Solana kan boven de $260 stijgen in de komende maanden, aldus analisten

Solana (SOL) heeft recent te maken gehad met een prijsdaling, maar analisten blijven hoopvol en verwachten mogelijk een doorbraak en nieuwe hoogtepunten. Sinds deze week is de waarde van SOL flink gedaald, van een maandelijks hoogtepunt van $161,62 naar minder dan $137. In de afgelopen 24 uur alleen al daalde de prijs met 4,48%.

Deze daling komt te midden van recente kritiek van voormalig inlichtingencontractor Edward Snowden. Ondanks deze neerwaartse trend zijn de meningen van analisten verdeeld over Solana’s toekomst. Sommige experts voorspellen een opwaartse trend, terwijl anderen een verdere daling verwachten.

Op dinsdag uitte crypto-analist Jelle, met 91.000 volgers, optimisme over Solana’s potentieel om uit zijn huidige consolidatiefase te breken. Volgens Jelle, ondanks de maandenlange daling in de bredere cryptomarkt, is SOL binnen zijn consolidatiebereik gebleven.

Hij wees erop dat SOL geleidelijk naar hogere niveaus beweegt en zag de mogelijkheid van een nieuwe opwaartse beweging. Jelle benoemde twee consolidatiezones: één tussen $125 en $165, en een lagere tussen $80 en $100, waar Solana zich eerder bevond voordat het uitbrak. Jelle verwacht dat Solana zijn hoogste punt ooit van $260 zou kunnen overstijgen en binnen drie maanden een nieuwe piek zou kunnen bereiken.

Ook andere marktanalisten, zoals Conor Kenny, delen deze positieve verwachting en zien overeenkomsten met Solana’s sterke prestatie in 2021. Kenny voorspelt dat Solana een piekwaarde van $1.000 per munt zou kunnen behalen. Crypto-commentator Davinci Jeremie was het hier ook mee eens en stelde dat SOL mogelijk $1.000 per token zou kunnen bereiken.

Tussen deze positieve vooruitzichten zijn er ook analisten die voorzichtig zijn over Solana’s korte termijn vooruitzichten. Matthew Dixon, CEO van Evai, ziet de kans op verdere dalingen.

Volgens Dixon was de recente stijging van SOL vanaf het dieptepunt eerder een correctie dan een nieuwe impuls. Hij legde uit dat de prijsdaling van gisteren een potentiële opwaartse trend ongeldig maakte, aangezien Solana onder het invalidatieniveau van de eerste golf zakte. Daarom denkt Dixon dat er waarschijnlijk nog lagere prijzen aan komen.

Hoewel Dixon geen exacte doelprijs gaf, waarschuwden andere analisten dat Solana zou kunnen dalen tot $55. Deze opvattingen staan in schril contrast met de optimistische voorspellingen.