Whales accumuleren 380 miljoen XRP, terwijl anticipatie op prijsuitbraak groeit

Terwijl verschillende altcoins flink in prijs groeien, blijft de prijs van XRP vrijwel stabiel, ondanks dat de munt flink geaccumuleerd wordt door grote investeerders, ook wel whales genoemd. Dit feit is ook opgevallen door verschillende analisten.

Grote whale-aankopen als bullish signaal

Volgens Ali Martinez, een populaire crypto-analist, hebben whales in de afgelopen tien dagen meer dan 380 miljoen XRP verzameld, ter waarde van $228 miljoen. Deze data werd verstrekt door het analyseplatform Santiment.

De toename in whale-activiteit werd ook bevestigd door Whale Alert, dat meldde dat er recent bijna 200 miljoen XRP werd verplaatst in twee grote transacties. Whales die dergelijke hoeveelheden verplaatsen, worden vaak geïnterpreteerd als een bullish signaal, wat suggereert dat deze investeerders hun XRP op lange termijn opslaan, wat gunstig kan zijn voor de prijs.

Technische analyse ziet er ook goed uit

Technische analisten zijn ook optimistisch over de toekomstige prijsactie van XRP. Analist Jaydee wees op een symmetrisch driehoekspatroon dat zich de afgelopen zes en een half jaar heeft gevormd in de prijsgrafiek van XRP. Dit patroon, samen met de aangescherpte Bollinger Bands, kan wijzen op een op handen zijnde uitbraak. Jaydee benadrukte dat dit patroon eerder voorkwam voor de enorme bull runs van 2017 en 2021, waarbij XRP toen met maar liefst 650 keer steeg.

Andere analisten zoals Egrag Crypto zijn echter nog optimistischer en voorspellen een potentiële stijging van $27 tot $33 op basis van Elliott Wave-analyse. Hij suggereerde dat XRP in de komende marktcyclus zelfs Bitcoin en Ethereum zou kunnen overtreffen, wat het tot een interessante investering maakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!