Powerledger breidt uit naar Solana voor duurzaamheid

Het Australische energietechnologiebedrijf Powerledger heeft zijn uitbreiding naar het Solana (SOL)-ecosysteem aangekondigd, waarbij het stelt dat het gemeenschappelijke waarden deelt met het blockchain-netwerk, te midden van een groeiende interesse in Regenerative Finance (ReFi).

“Zowel Powerledger als Solana delen een visie van innovatie, duurzaamheid en transparantie — waarden die steeds belangrijker worden nu de wereld zich richt op ReFi en duurzaamheid,” aldus een woordvoerder van Powerledger in een verklaring op 21 september.

Powerledger medeoprichter zegt dat ‘crypto een kracht ten goede kan zijn’

ReFi heeft als doel economische systemen te creëren die verder gaan dan het genereren van financiële winst, en zich richten op het herstellen en verbeteren van sociaal, ecologisch en economisch welzijn. Volgens gegevens van CoinGecko bedraagt de totale marktkapitalisatie van de ReFi-markt op het moment van publicatie $110,57 miljoen.

De woordvoerder benadrukte dat de integratie gericht is op het versterken van “de narratieven over schone energie en duurzaamheid binnen de blockchain-ruimte.”

Ze beweerden verder dat dit een “belangrijke stap is in het afstemmen van financiële innovatie op het welzijn van de planeet.”

Ondertussen vertelde Powerledger’s medeoprichter, John Bulich, dat de uitbreiding van het bedrijf naar het Solana mainnet niet alleen “de narratieven over schone energie binnen de blockchain-ruimte versterkt, maar ook onderstreept dat duurzaamheid een gemeenschappelijk doel is dat ecosystemen overstijgt, en bevestigt dat crypto een kracht ten goede kan zijn.”

Powerledger stopt met de SVM-blockchain

Powerledger zal zijn producten integreren met het Solana-mainnet en stopt met de exploitatie van zijn eigen Solana Virtual Machine (SVM) blockchain.

Na meer dan 12 maanden op de SVM-blockchain te hebben gewerkt, verklaarde Powerledger dat het “waardevolle expertise heeft opgedaan over hoe de SVM-technologie optimaal kan worden benut.”

“De volgende stap om uit te breiden naar het Solana mainnet is een belangrijke mijlpaal in het bouwen op een open en gemeenschappelijk platform,” voegde het eraan toe.

De Powerledger (POWR) token zal ook beschikbaar zijn als een native Solana-ecosysteem token, terwijl het tegelijkertijd een ERC-20 token blijft. Volgens gegevens van CoinMarketCap handelde POWR op het moment van publicatie tegen $0,22, een stijging van 16,75% sinds 14 september.

Powerledger’s blockchain-gebaseerde transactie-energieoplossingen omvatten peer-to-peer energierekening, virtuele energiecentrales en handel in koolstofkredieten en hernieuwbare energiecertificaten (REC).

Dit nieuws volgt op de aankondiging van 13 september dat Worldcoin (WLD) naadloze World ID-integratie lanceert voor de Solana blockchain via een nieuw cross-chain protocol van de Wormhole Foundation. Daarentegen ligt Worldcoin, zoals eerder door Cryptobenelux is gerapporteerd, onder de loep in Singapore.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!