Ethereum is het Microsoft van blockchains en kan richting eind 2024 flink kunnen stijgen, aldus Bitwise

De op één na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), lijkt op dit moment niet echt populair te zijn onder investeerders, maar de Ethereum koers zou richting het einde van het jaar flink kunnen stijgen, aldus een recent Bitwise-rapport.

De vermogensbeheerder merkte op dat de Ethereum koers dit jaar nauwelijks is veranderd, Terwijl Bitcoin (BTC) met 38% is gestegen en Solana (SOL) met 31% is gestegen. Het rapport stelt dat de recente ondermaatse prestaties van Ether het gevolg is van risico’s met betrekking tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, toenemende concurrentie van Solana en andere blockchains, uitdagende tokenomics en een gemengde reactie op de introductie van spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, aldus het rapport.

Het is echter niet allemaal negatief. De meerderheid van de stablecoins wordt nog steedsuitgegeven op Ethereum, meer dan 60% van alle decentrale financiële (DeFi) activa is vergrendeld op de blockchain en de populaire voorspellingsmarkt Polymarket vestigt zich ook op het Ethereum-netwerk, merkte Bitwise op. Matt Hougan, Chief Investment Officer bij Bitwise, schreef het volgende:

“Ethereum heeft de meest actieve ontwikkelaars, de meest actieve gebruikers en een marktkapitalisatie die 5x groter is dan die van zijn naaste concurrent. Het is de enige programmeerbare blockchain die een beetje regelgevende ondersteuning heeft in de VS, met een bloeiende gereguleerde futuresmarkt en een multi-miljard dollar ETF-markt.

Het is als het Microsoft van blockchains. Iedereen wil praten over Google, Slack en Zoom, en dat is niet voor niets: elk van hen heeft baanbrekende technologie op de markt gebracht. Maar Microsoft is nog steeds groter dan ze allemaal bij elkaar.”

Het sluit af met stellen dat de uitdagingen van Ethereum niet “existentieel” zijn en de markt de cryptocurrency opnieuw kan evalueren dichter bij de Amerikaanse verkiezingen. “Het lijkt op een potentiële tegendraadse weddenschap tot het einde van het jaar”, aldus het rapport.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!