Staat deze altcoin op de rand van een uitbraak?

Zoals we in onze vorige analyse al aangaven, suggereren verschillende tekenen in de cryptomarkt dat een mogelijke rally op handen is. De verschillende total marketcaps (TOTAL, TOTAL2, TOTAL3) vormen allemaal bullish patronen, wat zou kunnen wijzen op een aankomende stijging. In dit artikel gaan we echter naar een specifieke altcoin kijken die ons opgevallen is vanwege zijn bullishe signalen.

Avalanche ziet er bullish uit

De munt die ons opgevallen is, is Avalanche (AVAX). Avalanche is een open-source platform voor het lanceren van gedecentraliseerde applicaties (DApps) en enterprise blockchain-implementaties in één interoperabel en zeer schaalbaar ecosysteem. Het netwerk is ontworpen om een hoger transactievermogen te bieden en tegelijkertijd lage kosten en snelle afwikkeling te garanderen, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel ontwikkelaars als bedrijven.

Technische analyse van AVAX

Weekly timeframe: Falling wedge

Op de wekelijkse tijdframe vormt AVAX momenteel een falling wedge, wat vaak een bullish patroon is. Een falling wedge ontstaat wanneer de prijs lagere highs en lagere lows maakt binnen een afnemend bereik, wat wijst op een afnemende verkoopdruk na een neerwaartse trend. De psychologie achter een falling wedge is dat verkopers de controle verliezen terwijl kopers langzaam aan kracht winnen. De verkleining van het bereik duidt op een naderende uitbraak, meestal omhoog.

Waarom is een falling wedge bullish?

Een falling wedge is een teken van accumulatie na een neerwaartse trend. Het laat zien dat de markt zich voorbereidt op een omkering van de trend, wat vaak leidt tot een scherpe opwaartse beweging zodra de weerstandslijn van de wedge wordt doorbroken.

Lagere tijdframes: Twee daagse grafiek – Falling wedge uitbraak

Op de 2-daagse tijdframe is AVAX al uitgebroken uit een kleinere falling wedge, wat een positief signaal geeft voor de grotere wekelijkse wedge. Dit duidt erop dat de lagere tijdframes al bullish momentum beginnen op te bouwen, wat vaak als een voorloper dient voor een grotere beweging op de hogere tijdframes.

Target bepaling van de falling wedge

De target van een falling wedge kan worden berekend door de hoogte van de opening van de wedge te nemen en deze bij het punt van uitbraak te plaatsen. Voor AVAX betekent dit dat we kunnen kijken naar een potentiële stijging richting $47, wat bijna een 100% stijging is ten opzichte van de huidige prijs.

Verdere bullish patronen en belangrijke support/resistance flip

Naast de falling wedge zien we op de lagere tijdframes dat AVAX recentelijk een belangrijke weerstand heeft omgezet in support. Dit soort flips worden vaak gezien als bevestiging van een veranderende trend en kunnen leiden tot verdere opwaartse bewegingen.

Daggrafiek: Inverse head & shoulders

Op de 1-daagse tijdframe vormt AVAX een inverse head & shoulders patroon, wat ook een bullish signaal is. Dit patroon ontstaat meestal na een neerwaartse trend en bestaat uit drie dieptepunten waarbij de middelste (het hoofd) dieper is dan de twee andere (de schouders).

Psychologie achter de inverse head & shoulders

De inverse head & shoulders geeft aan dat de neerwaartse druk aan het afnemen is en dat kopers langzaam de controle overnemen. Het patroon weerspiegelt een markt die een bodem aan het vormen is en zich voorbereidt op een ommekeer. Bij een doorbraak van de neklijn bevestigt dit patroon vaak een sterke stijging, die kan resulteren in een flinke opwaartse beweging.

Conclusie

AVAX bevindt zich momenteel in een veelbelovende positie met meerdere bullish patronen die wijzen op een mogelijke uitbraak naar hogere prijzen. De combinatie van de falling wedge, de support-resistance flip en de inverse head & shoulders zorgen voor een sterke confluence die aangeeft dat AVAX zich mogelijk klaarmaakt voor een flinke opwaartse beweging. Deze setup maakt AVAX een interessante munt om in de gaten te houden voor de komende weken.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!