Bloomberg analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s redden Bitcoin prijs

Bloomberg-analist Eric Balchunas heeft gesteld dat BlackRock en de Bitcoin ETF’s ervoor hebben gezorgd dat de BTC niet fors in waarde is gedaald. De uitspraak van de analist hield verband met geruchten dat ’s werelds grootste vermogensbeheerder Bitcoin IOU’s (schuldbekentenissen) ontvangt van de crypto-uitwisseling Coinbase. Een populaire crypto-analist heeft een theorie geponeerd waarin wordt gesuggereerd dat de vermogensbeheerder mogelijk BTC short via deze IOU’s, wat zou leiden tot de daling van de munt op verschillende momenten.

BlackRock en Bitcoin ETF’s redden de Bitcoin prijs

Balchunas verklaarde in een X-post dat BlackRock en de Bitcoin ETF’s herhaaldelijk de BTC-prijs “uit de afgrond” hebben gered. De analist deed deze uitspraak om tegenargumenten te weerleggen dat traditionele beleggers de schuld zouden hebben elke keer dat de munt daalde. Hij voegde eraan toe dat hij begrijpt waarom deze theorieën bestaan, omdat mensen de ETF’s als zondebok willen aanwijzen, omdat het moeilijk te geloven is dat de native HODLers de verkopers zijn.

Eric Balchunas beweerde echter dat deze Bitcoin-natives inderdaad de verkopers zijn. Hij merkte op dat zij de Bitcoin-prijs saboteren, en niet de traditionele beleggers. Populaire Bitcoin-analist Ali Martinez onthulde onlangs dat BTC-miners in drie dagen meer dan 30.000 BTC hebben verkocht, wat Balchunas’ punt bewijst dat “de oproep van binnenuit komt.”

Ook is het vermeldenswaard dat deze Bitcoin ETF’s aanzienlijk hebben bijgedragen aan het bereiken van een nieuwe all-time high (ATH) van $73.000 in maart van dit jaar. Deze fondsen zagen indrukwekkende netto-instroom bij de lancering, wat leidde tot nieuwe instroom van kapitaal in het BTC-ecosysteem en een prijsstijging veroorzaakte. BlackRock heeft met name vastgehouden aan zijn munten, waarbij het sinds de lancering in januari slechts drie dagen van netto-uitstromen registreerde.

Coinbase helpt traditionele financiële instellingen om Bitcoin te onderdrukken

Er gaan geruchten dat Coinbase Bitcoin IOU’s schrijft voor BlackRock, wat de prijs onderdrukt. Crypto-analist Tyler Durden is een van degenen die dergelijke beschuldigingen blijven uiten. Eerder dit jaar legde de analist uit dat de IOU’s van de crypto-uitwisseling aan de vermogensbeheerder betekenen dat ze zoveel Bitcoin kunnen lenen als ze willen om te short gaan, zonder bewijs te hoeven tonen dat ze de munt 1:1 bezitten.

Om zijn punt verder te bewijzen dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld de BTC-prijs onderdrukt met hulp van Coinbase, verwees Durden naar gegevens van Cryptoquant. Hij beweerde dat de Amerikaanse crypto-uitwisseling de grootste koper en verkoper was op elk dieptepunt en hoogtepunt in dit bereik. De analist stelde ook dat de vermogensbeheerder op een bepaald moment de markt zou plafonneren en laten crashen of een grote terugval zou veroorzaken.

Ondertussen reageerde Coinbase-CEO Brian Armstrong op de beschuldigingen van Durden, verduidelijkte hoe ETF-mints en -burns worden verwerkt en uiteindelijk on-chain worden afgehandeld. Hij benadrukte dat er geen sprake was van vals spel, en merkte op dat ze worden geaudit en dat deze rapporten voor iedereen beschikbaar zijn. Armstrong voegde eraan toe dat ze niet het recht hadden om de adressen van hun institutionele klanten, waaronder BlackRock, te delen.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $60.000. Cryptobenelux meldde dat de verwachte renteverlagingen van de Fed deze week de BTC-prijs ten goede zouden kunnen komen. Historisch gezien is dit macro-evenement positief voor de munt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!