XRP-whales dumpen, is er flinke volatiliteit op komst?

De native token van Ripple Labs, XRP, staat op het punt van een prijsdaling, aangezien whales miljoenen munten aan het dumpen zijn terwijl de prijs het breakdown-niveau van $0,545 opnieuw test. Onlangs plaatste de transactietracker Whale Alert een bericht op X (voorheen Twitter) dat XRP-whales 39,32 miljoen XRP-tokens, ter waarde van $21,13 miljoen, naar Bitstamp hebben verplaatst.

Gaat de XRP koers nog reageren?

Op het moment van schrijven handelt XRP rond de $0,535 en heeft het de afgelopen 24 uur een prijsdaling van meer dan 1,12% doorgemaakt. Ondertussen is het handelsvolume in dezelfde periode met 25% toegenomen, wat duidt op een hogere deelname van handelaren ondanks de prijsdaling.

Een deskundige technische analyse waarschuwt dat de XRP koers er bearish uitziet, aangezien het onder het 200 Exponential Moving Average (EMA) op de daggrafiek handelt. Momenteel heeft het behoorlijke ondersteuning op $0,531. Als XRP dit ondersteuningsniveau echter niet weet vast te houden, is er een grote kans dat het met 10% kan dalen tot het $0,475-niveau. Bovendien bevindt de Relative Strength Index (RSI) van XRP zich in oversold-gebied en geeft een mogelijke prijsomkering aan.

Belangrijke liquidatieniveaus

Als het sentiment bearish blijft en de XRP koers daalt tot het $0,521-niveau, zal er tevens voor bijna $11,04 miljoen aan longposities worden geliquideerd. Omgekeerd, als het sentiment verschuift en de prijs stijgt naar $0,543, zal ongeveer $7,07 miljoen aan shortposities worden geliquideerd.

Bron: Coinglass

Coinglass’s XRP Long/Short ratio data laat ons zien dat in de afgelopen vier uur 53,64% van de top XRP-handelaren shortposities heeft ingenomen, terwijl 46,36% longposities heeft ingenomen. Als we al deze data combineren, lijkt het erop dat bears de controle hebben en de potentie hebben om de verkoopdruk te verhogen. Oppassen dus!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!