Analist voorspelt bullmarkt voor altcoins, gedreven door renteverlagingen en wereldwijde liquiditeit

Volgens een recente analyse van pseudonieme cryptocurrency-handelaar cointradernik, simpelweg bekend als Nik op X, zullen altcoins binnenkort een nieuwe bullmarkt betreden, die aangedreven zal worden door de verwachte renteverlagingen en een mogelijke toename van de wereldwijde liquiditeit.

De handelaar, die een aanzienlijke aanhang van bijna 100.000 volgers heeft op X, benadrukt dat de prijsdynamiek van cryptocurrencies, met name altcoins, wordt beïnvloed door factoren die verder gaan dan alleen rentetarieven, waaronder wereldwijde liquiditeit en M2-geldhoeveelheid.

Historische parallellen

In zijn analyse trekt Nik parallellen tussen huidige marktomstandigheden en eerdere trends om toekomstige bewegingen in de altcoin-markt te voorspellen:

  1. Historische bullmarkt: Volgens Nik werd de altcoin-bullmarkt van 2016 en 2017 gekenmerkt door een toename van de wereldwijde M2-geldhoeveelheid, zelfs toen de rentetarieven stegen. Deze periode zag aanzienlijke winsten voor altcoins, aangezien de liquiditeit in de markt toenam.
  2. Renteverlagingen en altcoin-prestaties: Na de Amerikaanse renteverlagingen in 2019, merkte de handelaar op dat altcoins een meer uitgesproken opwaartse trend vertoonden vergeleken met Bitcoin. Deze trend zette zich voort totdat de reële rentetarieven weer begonnen te stijgen, wat het hoogtepunt markeerde van de altcoin-bullmarkt.
  3. Dynamiek van de bearmarkt: De daaropvolgende altcoin-bearmarkt was volgens de handelaar gekoppeld aan een daling van de M2-geldhoeveelheid. Naarmate de wereldwijde liquiditeit afnam, ondervonden altcoins een terugval in prestaties.

Huidige marktomstandigheden

De analyse merkt op dat de reële rentetarieven vanaf maart 2024 het hoogste niveau in jaren hebben bereikt, terwijl de M2-geldhoeveelheid relatief vlak is gebleven. Deze combinatie van hoge reële rentetarieven en stagnerende M2-geldhoeveelheid heeft geleid tot een voorzichtig vooruitzicht voor de altcoin-markt

  1. Verwachte renteverlagingen: De handelaar voorspelt dat een renteverlagingscyclus vergelijkbaar met die van medio 2019 in het verschiet ligt. Een dergelijke cyclus zou potentieel de marktliquiditeit kunnen stimuleren en de prestaties van altcoins positief kunnen beïnvloeden.
  2. Potentiële toename van de M2-geldhoeveelheid: De verwachting is dat de M2-geldhoeveelheid binnenkort weer zal toenemen. Deze toename van de liquiditeit zou een gunstige omgeving kunnen bieden voor altcoins, wat mogelijk leidt tot een nieuwe bullmarktfase.

Conclusie

De analyse van Nik biedt een overtuigende voorspelling voor een aankomende bullmarkt voor altcoins, gedreven door verwachte renteverlagingen en toegenomen wereldwijde liquiditeit. Door historische markttrends en huidige economische omstandigheden te onderzoeken, biedt de analyse inzicht in hoe deze factoren de toekomstige prestaties van altcoins kunnen beïnvloeden. Investeerders moeten echter voorzichtig zijn en overwegen hun strategieën aan te passen om te profiteren van potentiële marktkansen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!