Heeft Bitcoin zijn bodem bereikt? Analisten zeggen van wel..

Bitcoin (BTC), dat sinds zijn recordhoogte in maart te kampen had met enorm veel volatiliteit, heeft de afgelopen dagen opnieuw een daling doorgemaakt. De koningsmunt wist echter de afgelopen dagen zijn positieve momentum weer op te pakken. Hierdoor vragen veel investeerders zich af of de Bitcoin koers zijn bodem bereikt heeft. In dit artikel gaan we hier hopelijk wat meer duidelijkheid over geven.

Terwijl veel investeerders en handelaren langs de zijlijn staan en afwachten tot de Bitcoin koers opnieuw het $60k-niveau doorbreekt, geven analisten van Hyblock Capital aan dat Bitcoin-orderboeken die vraag- en aanboddynamiek tonen, duiden op een potentiële bodem van de prijs en een opwaartse trend aan de horizon.

Volgens mediaplatform CoinDesk zei Hyblock Capital dat de gegevens aantoonden dat de marktliquiditeit, d.w.z. koop- en verkooporders zowel dicht bij de marktprijs als verder weg, in het weekend opdroogde. Het analysebureau merkte op dat dit een patroon is dat vaak wordt waargenomen bij keerpunten in de markt en suggereert dat de daling van BTC voorbij is. In een gesprek met CoinDesk zei Shubh Verma, medeoprichter en CEO van Hyblock Capital:

“Bij analyse van de gecombineerde spotorderboeken, met name bij 0%-1% en 1%-5% spotorderboekdiepte, zien we een patroon waarbij lage liquiditeit in het orderboek vaak samenvalt met marktbodems.”

Marktbodems zijn periodes waarin investeerders moeite hebben met het maken van beslissende stappen, wat leidt tot minder koop- en verkooporders en verminderde liquiditeit. Deze lage orderboekniveaus kunnen vroege indicatoren zijn van een prijsomkering, die vaak volgt op een bodem en een opwaartse trend.

Hoewel de tekenen van een mogelijke bodem zich steeds duidelijker laten zien, is het altijd verstandiger om langs de zijlijn te staan als de Bitcoin koers nog geen duidelijke doorbraak laat zien. Hoe dan ook, wees voorzichtig met het maken van grote beslissingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!